Kabinet denkt nog na over vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling

Foto: Pixabay

Het kabinet denkt nog na over een mogelijk vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Dat zei demissionair premier Mark Rutte tijdens de coronapersconferentie. Het kabinet heeft hierover advies gevraagd aan het Outbreak Management Team (OMT). Onder meer burgemeesters pleiten voor zo’n verbod.

(bron: ANP)

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft echter aangegeven eerst meer onderzoek te willen doen alvorens met een advies te komen over een vuurwerkverbod aankomende jaarwisseling.

Het idee is dat zo’n verbod ziekenhuizen ontlast omdat er minder vuurwerkslachtoffers zorg nodig hebben. Maar de experts schrijven in het advies aan het kabinet nu niet te beschikken over de “relevante gegevens” om hier een uitspraak over te doen. Het OMT schrijft niet wanneer het denkt wel voldoende informatie te hebben.

Tijdens de vorige jaarwisseling was er een vuurwerkverbod in verband met de coronasituatie. Ziekenhuizen waren toen bijzonder druk met coronapatiënten en het vuurwerkverbod moest voorkomen dat ze het nog drukker zouden krijgen door ongevallen met vuurwerk. Door de maatregel nam het aantal vuurwerkslachtoffers flink af tijdens oud en nieuw.

Ook nu is de druk op ziekenhuizen groot. Ook het aantal nieuwe besmettingen is de afgelopen week tot recordhoogte gestegen.

Reacties

Cookieinstellingen