Kick off renovatie speeltuin Ramplaankwartier

Er is goed nieuws te melden, want maandag 15 november is vroeg in de morgen gestart met fase 1 van een prachtige nieuwe toegankelijke speeltuin in het Ramplaankwartier. Daarmee is niet alleen de wens in vervulling gegaan van het bestuur van de speeltuin, maar vooral ook van de buurtbewoners en bewoners uit de wijde omgeving.

Tekst  Charles Duijff / website Speeltuin. Foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Het speeltuinterrein is gelegen tussen de Croesenstraat en de Hendrik Roozenlaan in het Ramplaankwartier en wordt beheerd door de Speeltuinvereniging Overveen. Die naam is niet toevalling, want deze oudste Speeltuin van Haarlem lag in de jaren twintig in Overveen. Het Ramplaankwartier werd als tuindorp gebouwd in 1910 en werd in 1927 geannexeerd door de gemeente Haarlem. In het openingsfilmpje wordt gesproken over de jaren dertig, maar dat moet dus zijn de jaren twintig.

Hier en daar bevindt zich beton in de bodem en dat sla je er met een hamertje tik niet uit. Maar geen nood, maandag 15 november ging een machinale krachtpatser aan de slag. Bestuurslid Ties van Dijk (zie ook filmpje) toonde zich zeer enthousiast, dat eindelijk kan worden begonnen met de broodnodige renovatie. De speeltuin is sterk verouderd en in sommige gevallen kwam bijna de veiligheid ter sprake. Maar zover laat het speeltuinbestuur het niet komen.

Er werd een crowdfunding actie gestart, en met steun van lokale partijen en de gemeente werd inmiddels ruim een ton ingezameld. Dit betekent dat nu de achterkant van de speeltuin kan worden aangepakt en hopelijk in de kerstvakantie de eerste kinderen van de dubbele kabelbaan af kunnen zoeven! Samen met lokale partners als Bottelier en De Bie grondwerken wordt de vernieuwing gerealiseerd. Het is echt fantastisch dat zoveel wijkbewoners en bedrijven deze speeltuin een warm hart toedragen, daar is het bestuur en zijn alle betrokkenen dankbaar voor.

Het bestuur:

We zijn er alleen nog niet! We hopen namelijk in Q1 de totale speeltuin vernieuwd te hebben, daarvoor blijven we zoeken naar sponsors in de vorm van bedrijven en fondsen. Wij bieden mooie media aandacht en naamsbekendheid in de speeltuin in ruil. Interesse ga naar onze website www.speeltuinramplaankwartier.nl of stuur een e-mail [email protected]

Bedrijven omarmen ons project

De afgelopen maanden is ons team sponsoring druk aan de slag geweest om diverse lokale bedrijven te benaderen met de vraag of zij een bijdrage willen leveren aan het project “vernieuwing speeltuin ramplaankwartier”.  Met succes hebben we al diverse organisaties aan ons weten te verbinden, wij zijn deze bedrijven ontzettend dankbaar. We zijn er nog lang niet en gaan vlijtig door met het benaderen van bedrijven, mocht u een bedrijf weten dat hier mogelijk interesse in heeft bekijk dan zeker onze pagina sponsoring!Kick off Hieronder inspectie van het terrein Ontwerp van de nieuwe speeltuin

 

Reacties

Cookieinstellingen