Tentoonstelling ‘Poepgoed/ scheid goed’ in Pieter Vermeulen Museum

Foto: Pieter Vermeulenmuseum

Sinds 19 maart en tot en met 3 september is in het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis de tentoonstelling ‘Poepgoed/ scheid goed’ te zien. De tentoonstelling vertelt alles over schone en vieze energie en laat jong en oud ervaren hoe je zelf energie kunt opwekken

Duurzaamheid lijkt een lastig begrip maar het PVM is niet voor niets Kidsproof museum 2016 en maakt het heel tastbaar met allerlei spellen en doe-dingen! Zo leer je over vieze en schone energie via experimenten in het jeugdlab met zonne-energie race-auto’s en zonne-energie dieren, een windtunnel en zelf energie opwekken! Ook ervaar je hoe je duurzaam kunt wonen. Met het afvalgrijpspel houden de bezoekers zich bezig met zwerfafval, afvalscheiding en recycling.

Kakdozen en poeptonnen
En er is poep! Dat is ook afval! En zeker zwerfafval als je denkt aan het hondenpoepprobleem! Interessant is te ontdekken dat ook poep wordt hergebruikt in de landbouw of als brandstof en zelfs om huizen van te bouwen. En hoe zat het nu met methaangassen? Poep lijkt gek, er wordt vaak lacherig over gesproken maar alles over poep wordt in deze expositie op een vrolijke en uitdagende manier gepresenteerd. Er zijn achterwerken van dieren om in te kijken, geurobjecten, talloze grappen, woordspelingen en tientallen voorbeelden met poepgewoonten van dieren. Er kan geflipperd worden in de darmen van een zebra er zijn allerlei interactieve vragenkastjes, filmpjes, kakdozen en poeptonnen. De kijkwijzer voor jonge kinderen en het opdrachtenboekje voor oudere kinderen leiden de bezoekers door het land van poep, afval en duurzaamheid.
Na het beleven van de expositie zal de bezoeker zich meer bewust zijn van de keuzes die hij dagelijks maakt en de gevolgen daarvan voor onze planeet.

Met je klas gratis naar Poepgoed/ scheid goed
Omdat de gemeente Velsen het heel belangrijk vindt dat kinderen geïnformeerd worden over o.a. zwerfvuil mogen alle klassen uit gemeente de tentoonstelling GRATIS bezoeken! Mits er plek is natuurlijk. Juffen en meesters: reserveer snel het tentoonstellingsbezoek voor de klas want de tentoonstelling is erg gewild !

Adres, openingstijden en prijzen

Adres: Pieter Vermeulen Museum, Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL, Driehuis Tel. 0255 – 536726
E-mail: [email protected], website: www.pieter-vermeulen-museum.nl
Openingstijden: wo, vrij, zo: 13.00 – 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties: di t/m vrij en zo: 13.00 – 17.00 uur. Groepen op afspraak. Feestdagen gesloten.
Tarieven: Volwassenen: € 3,00. Kinderen (3 t/m 12 jr): € 2,50. 65+ en CJP: € 2,50. Vrienden 50% korting. Museumkaart: gratis. Groepen kinderen (vanaf 15 personen) : € 2,00. Groepen kinderen uit Velsen (vanaf 15 personen) : € 1,50.
Voor meer informatie Hiske Brouwer of Gerda Ransijn

Cookieinstellingen