55+

IJsfeest Skate4 Ukraine IJsbaan Haarlem zaterdag j.l. had gevarieerd programma

Foto: Charles Duijff

Op zaterdag 25 maart werd op de Haarlemse IJsbaan samen met Haarlem 4 Ukraine een avond vol schaats- en ijsplezier georganiseerd. Dit gebeurde in samenwerking met Jan van der Hoorn Schaatssport en Kras Sport, de schaatsschool op de ijsbaan en Maartens Café-Restaurant.

Het doel van de avond was niet alleen ijspret, maar ook om de aankoop van een patiëntenmonitor voor het ziekenhuis in Dnipro mogelijk te maken, die voor de gewonden van het oorlogsgeweld gebruikt kan worden. Dit is een belangrijk medisch instrument voor artsen om eerste hulp buiten het ziekenhuis te verlenen. De helft van de opbrengst van zaterdagavond schenkt de IJsbaan Haarlem aan MedHelpDnipro dat doel.

Bezoekers konden vrij schaatsen, maar ook gratis meedoen met allerlei activiteiten. Er was schaatsles voor jong en oud, Bavarian curling en disco schaatsen. (hieronder foto’s curling) De tekst gaat steeds door na de foto’s.

Op het middenterrein werden vooral spelletjes voor kinderen georganiseerd. Zie voor kinderijspret ook het openingsfilmpje Op de buitenbaan kon vrij worden geschaatst én men kon deelnemen aan een ‘buffelmarathon’ 100 ronden (50″ per rondje). Korter mocht ook overigens.

Voor meer informatie bezoek HAARLEM 4 UKRAINE

Cookieinstellingen