Galerie Bloemendaal biedt voortaan veelzijdige kunst online

Na ruim een jaar stilte, na de sluiting van Galerie Bloemendaal in het centrum van Bloemendaal, gaat Galarie Bloemendaal on line. De galerie gaat door als een online podium voor beeldende kunst, podiumkunst, schrijvers en alles wat hieraan is verbonden.

Foto’s en film Charles Duijff

Een jaar geleden moest Galerie Bloemendaal, die in het centrum van Bloemendaal was gehuisvest, sluiten. Ze zat daar al bijna 5 jaar anti-kraak. Ondanks de sluiting, bleven mensen zich opgeven om op de hoogte te worden gehouden van het wel en wee van de galerie. Vanwege het grote aantal volgers, gaan we nu van start met een virtuele galerie. Galerie Bloemendaal Online is een initiatief van Floor de Bruijn Kops, Walter Sans en van Mark Doorn.

Opening door burgemeester Elbert Roest

De opening vond plaats op zaterdagochtend 24 juni 2023 door de burgemeester van Bloemendaal, Elbert Roest (zie openingsfilmpje), en de presentatie van de virtuele expositie ging tegelijk van start met een fysieke expositie ‘galerie Bloemendaal gaat online’ in Galerie Zocherlounge, Zocherlaan 1, Bloemendaal.

Deze tentoonstelling in de Zocherlounge is drie weekenden te zien: van 24 juni t/m 16 juli van 13.00 tot 17.00 en op afspraak: +31 6 51 544 409 Hieronder burgemeester Roest en echtgenote, tezamen met kunstenares Floor de Bruijn Kops (L).       Super moderne- en Maandelijks actuele kunst

Maandelijks zal de Galerie uiteenlopende kunstenaars en kunstuitingen onder de aandacht brengen met een interview, een podcast of artikel en voor de beeldende kunstenaars komt er een virtuele expositie.

Aan de expositie werken 13 kunstenaars mee, die in het verleden hebben geëxposeerd in de galerie:

Tilmann Meyer-Fahe, Peet Verrijn Stuart, Marion van Harreveld, Joke Hoogedoorn, Walter Sans, Floor de Bruijn Kops, Joke Noordstrand, Chris Tap, Kuno Gommers, Yvonne Piller, Rogier Polman, Wim Borst en Paul Klimecki.

Toegankelijke website met virtuele presentatie

Aan het ontwerp en de toegankelijkheid van de website van Galerie Bloemendaal is zorgvuldig aandacht besteed. Zo is het ondermeer mogelijk een unieke virtuele presentatie te bekijken, dankzij toepassing van een moderne 360 graden camera. (link naar de website verderop) Keramiek van kunstenares Joke Noordstrand (hieronder met twee heren)Kunstenares Floor de Bruijn Kops is al jaren nauw betrokken bij Galerie Bloemendaal. Zij toont zich altijd als een warme gastvrouw. Floor sprak ook tijdens de opening (hieronder werk van Floor. zie openingsfilmpje)  De Zocherlounge leent zich bijzonder goed voor kunstexposities. Het is op zich al een prachtig gebouw in een natuurlijke omgeving. Hierna enkele foto’s tijdens de feestelijke opening in willekeurige volgorde
KLIK HIER voor de website van Galerie bloemendaal
       

Cookieinstellingen