55+

Nieuwe gids jaarprogramma Welzijn Bloemendaal is uit

Foto: Aangeleverd voor publicatie

De nieuwe gids met het jaarprogramma van Welzijn Bloemendaal is uit. Het eerste exemplaar werd dit jaar in ontvangst genomen door Jonas Lücke en Theo Rühl.

Beiden zijn nauw betrokken wij Welzijn Bloemendaal. De 15 jarige Lücke is de jongste vrijwilliger van Welzijn Bloemendaal. De 88 jarige Rühl is al vele jaren deelnemer aan verschillende activiteiten.

In de buurttuin van Welzijn Bloemendaal aan de Kerklaan 6 in Bennebroek kregen zij symbolisch het eerste exemplaar uitgereikt door directeur Johan van Buren. Een extra dik nummer dit jaar! Dat komt volgens Van Buren niet alleen door alle waardevolle informatie en de vele activiteiten die worden aangeboden, maar ook omdat deze gids loopt van september 2023 tot en met december 2024.
‘Wij hebben besloten om voortaan een jaargids uit te brengen die ook precies het jaar beslaat. Met voor dit jaar dus een extra stukje van 2023. De gids startte voorheen altijd in september vanuit de gedachte dat er in juli en augustus veel activiteiten geen doorgang vinden. Dat laatste blijkt steeds minder zo te zijn. Met name de oudere doelgroep gaat juist vaker op vakantie buiten deze maanden. We gaan proberen om de activiteiten ook in juli en augustus door te laten lopen. Daar is ook behoefte aan. Sociale contacten van deze doelgroep die nog in het werkzame leven zitten zijn dan namelijk juist wel op vakantie’, aldus Van Buren.

Jonas Lücke geeft als vrijwilliger al drie jaar les. Hij helpt vluchtelingen al sinds 2020 met het leren van de Nederlandse taal. Lücke: ‘Mijn moeder wees mij en mijn zus en twee broers op een advertentie waarin Welzijn Bloemendaal vrijwilligers zocht om taalles te geven aan statushouders. We hebben ons toen alle vier aangemeld. Ik was net 13 maar was gelijk enthousiast. Ik begon met kinderen van statushouders uit onder andere Eritrea en Turkije, maar nu help ik ook kinderen van Oekraïense vluchtelingen. Ik vind het leuk om te doen en zij leren niet alleen van mij maar ik ook van hen’.

Het is alweer 10 jaar geleden dat Theo Rühl, samen met zijn vrouw, voor het eerst meedeed aan een activiteit van Welzijn Bloemendaal: ‘Samen gingen we naar ‘de dag van de ouderen’ en namen toen ook de jaargids mee. Sinds die tijd doen we regelmatig mee aan activiteiten. Dat is een mooie manier om sociaal actief te blijven’.

Van Buren wijst er nog op dat de programmagids digitaal beschikbaar is op www.welzijnbloemendaal.nl en afgehaald kan worden op de kantoorlocaties van Welzijn Bloemendaal: ‘En als inwoners een leuk idee hebben waar ze al een tijdje mee rondlopen maar niet verder mee komen, kunnen onze dorpscoördinatoren Welzijn & Zorg misschien een handje helpen, wie weet staat het dan volgend jaar ook in de gids’.

Foto: In de buurttuin aan de Kerklaan in Bennebroek nemen Jonas Lücke en Theo Rühl een uitvergroot exemplaar van de jaargids in ontvangst.(foto: Ronald van der Meij)

Cookieinstellingen