Haarlem Jazz & More zaterdag: Band Donna’s Hot Stuff blaast publiek Grote Markt omver!

Foto: Charles Duijff

Zaterdag 19 augustus 2023 werd Haarlem Jazz zeer druk bezocht en er was weer een gevarieerd programma. Het werd ’s avonds ook summer en niet alleen wat het weer betreft! De band Donna’s Hot Stuff speelde fantastisch repertoire bekend van Donna Summer.

Tekst en foto’s en film Charles Duijff, filmmontage John van der Wall (Youtube 023TVonline) Boven de laatste foto in dit artikel treft u een websitelink naar alle foto’s van 19 augustus 2023.

De band was omstreeks 21:00 uur de vierde act  in rij. De formatie bestaat uit alleen maar top muzikanten en die namen het publiek eerst mee naar MacArthur Park, een song geschreven en gecomponeerd door Jimmy Webb. Richard Harris had er een hit mee (1968), maar Donna Summer maakte in 1978 de bekendste versie in disco-stijl. Het publiek op de Grote Markt ging danook dadelijk helemaal los! Wat een line-up heeft deze band!

Bron website Haarlem Jazz & More: Als Donna Summer trekt onze Nederlandse Queen Of Soul, Irma Derby, samen met haar 12-koppige superband, alle registers open. Line up: Irma Derby-leadvocals, Niels Klooster – drums, Pepijn Zwaanswijk – percussie, Xander Treffers – keys, Arnd Broeke – bas, Arnold Smits – gitaar, Bart van der Poel – gitaar, Bart van Ballegooijen – sax, Robert Bogaart – trompet, Joycelyn & Renate Woudstra – dance & backing vocals, Mindel Koning – backing vocals en Melissa Roos – backing vocals.  Klik op onderstaande foto’s voor uitvergroting

Om 18:00 uur was het allereerst de beurt aan Maddy Moreah. Bron website Haarlem Jazz & More: Zij is een in Amsterdam gevestigde singer-songwriter die op 12-jarige leeftijd begon met muziek maken. Ze studeerde aan de muziekschool van het ROC PACT. Nadat ze afstudeerde als zangeres, besloot Maddy haar eigen liedjes te schrijven.Al snel lukte het haar om op verschillende podia te spelen. In 2019 reisde ze met het bekende muziekfestival de Popronde door heel Nederland en stond ook op een aantal zomerfestivals. Ook speelde ze in het voorprogramma van Cory Henry, Jeangu Macrooy en Soccer mommy. In 2021 werkte ze hard aan haar debuut-EP die ze in mei uitbracht in de Bitterzoet in Amsterdam. (Hieronder Maddy en band)Om 19:00 uur trad Rayn Bechoe op. Bron website Haarlem Jazz & More: Rayn Bechoe is momenteel bezig met het afronden van een 4-delige album-reeks met een mix van verschillende genres, sounds, grooves en vibes. De reden waarom hij anders schreef dan zijn vorige albums heeft te maken met in zijn eigen woorden ‘mijn achtbaanleven en geest van emoties en stemming die altijd elke dag verandert’. Geïnspireerd door de samenwerking met andere artiesten en producers waar Rayn jarenlang mee samenwerkte, werd “Divergent Melody” geboren. Deel 1 van deze serie wordt “Superstar” en komt uit in 2023. Na zijn eerste video en single release komen er nog 3 singles met videoclips. (Hieronder Rayn)Om 20:00 uur was het podium voor Julie Huard. Bron website Haarlem Jazz & More: Julie Huard neemt het publiek mee op reis naar een Parijse nachtclub. Swingende Franse en Engelse jazzstandards afgewisseld met een zwoel chanson, met veel glitter, glamour en show. Allemaal voorzien van een uniek modern geluid door haar fantastische band bestaande uit piano, contrabas, drums, trompet en saxofoon. (Hieronder Julie en band) Ook op de Oude groenmarkt en op het Klokhuisplein was er weer volop live muziek! (The Jazz Heads speelden als eerste groep op de Oude Groenmarkt)Op het Klokhuisplein o.a. Hights MediationBinnen bij cafe de Lift op de Grote Markt trad zanger- toetsenist Erwin Aubroek op met o.a. gitarist Robin van Rijswijk en bassist Cees van der Laarse (Ruud Jansen band)

KLIK HIER voor het album met alle foto’s van zaterdag 19 augustus

 

 

 

 

Cookieinstellingen