Bloemendaalse burgemeester Elbert Roest neemt afscheid in tjokvolle burgerzaal

Op donderdag 28 september nam de Bloemendaalse burgemeester Elbert Jan Roest (Hoogezand, 13 oktober 1954) tijdens een feestelijke receptie afscheid van inwoners, collega-burgemeesters, bestuurders en vele bekenden. Sinds 6 september 2017 was hij burgervader van deze zeer uitgestrekte gemeente, die reikt van Bloemendaal, Overveen en Aerdenhout tot Vogelenzang en Bennebroek. Vijf dorpskernen maar liefst.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff. Het openingsfilmpje bevat de afscheidsspeech van burgemeester Roest..

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk verraste Elbert Roest bij aanvang van de receptie met een koninklijke onderscheiding. Elbert werd benoemd tot Ridder in de Orde Van Oranje Nassau. (hieronder Arthur van Dijk)De onderscheiding kwam duidelijk als een volkomen verrassing. Mevrouw Roest genoot volop mee van deze bijzondere eer die haar man te beurt viel….Burgemeester Jos Wienen van Haarlem sprak ook vol lof over zijn Bloemendaalse collega (hieronder een ‘bewogen’ Jos Wienen….ook de foto helaas een beetje) Burgemeester Roest was eerder (sinds 16 februari 2002) burgemeester van de gemeente Laren in Noord-Holland. (Bron Wikipedia)  Als nevenfunctie was hij tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de woningbouwcorporatie De Goede Stede te Almere, commissaris bij de Tomingroep en commissaris van de Singer Memorial Foundation. Binnen D66 is hij voorzitter van de Bestuurdersvereniging van D66. Als burgemeester van Laren was hij tevens lid van het dagelijks bestuur van het Goois Natuurreservaat.

Muzikaal intermezzo

Grote hilariteit ontstond bij het burgemeesterspaar en alle aanwezigen tijdens een muzikaal intermezzo verzorgd door Bloemendaler Ton Hoenderdos. Hij doopte de burgervader om tot ridder Sir Ivanhoe en zorgde voor de nodige lachsalvo’s. Aansluitend trad trompettist Boni Rietveld op (zie en beluister filmpje hieronder)

Hieronder enkele afbeeldingen van de afscheidsreceptie. Alle foto’s zijn te zien in een album, waarvan de websitelink boven de laatste foto in dit artikel staat.   Hieronder geheel rechts de burgemeester van Haarlemmermeer, mevrouw Marianne Schuurmans-Wijdeven.
KLIK HIER voor het album met alle foto’s

Cookieinstellingen