Vrijwilligerswerk, zo gezellig is dat in Bloemendaal en van belang voor de gehele regio!

De Bloemendaalse Wethouder Attiya Gamri (PvdA) nam zondagmiddag 15 oktober 2023 met veel enthousiasme deel aan gezellige muzikale activiteiten bij De Ark in Bloemendaal en roept dorpsgenoten op zich in te zetten voor een ander.

Tekst VWC BUUV en Charles Duijff. Foto’s en film Charles Duijff (bekijk ook het openingsfilmpje)

Werkplaats en Tuinderij De Ark is er voor mensen van 18 jaar of ouder, die afstand hebben tot regulier werk, vanwege een verstandelijke beperking, autisme of een andere reden. Een keer per maand organiseert De Ark samen met Aloha (de jongerenafdeling van Stichting De Baan uit Haarlem) een activiteitenmiddag met muziek en spelletjes voor haar deelnemers. Zondag 15 oktober kwamen o.a. twee jonge muziekstudenten uit Leiden en Zeist naar Bloemendaal, om zich in te zetten voor een muzikale- en creatieve middag voor een groep zeer blije- en leergierige deelnemers. Er waren ook vrijwilligers uit de regio.

Deze activiteiten sluiten mooi aan bij de campagne ‘Heb je een uurtje over? Maak een ander blij!’ die het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving deze week is gestart in de vijf dorpskernen van de gemeente Bloemendaal: Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang.
Anke Dorenbos (projectcoödinator maatschappelijke organisaties Bloemendaal bij VWC-BUUV): “Met deze campagne willen we Bloemendalers inspireren en oproepen om ook vrijwilligerswerk te gaan doen. Bloemendaal is een sociale gemeente met veel verenigingen, stichtingen en clubs. Vrijwilligers zijn voor al deze organisaties onmisbaar. Af en toe een uurtje of een vaste dag in de week, alle hulp is welkom! Want zonder vrijwilligers zouden sportclubs, bibliotheken, musea, zorginstellingen, ontmoetingsplekken, buurttuinen en evenementen handen tekortkomen. Daar word je niet alleen zelf maar ook een ander blij van”.
Meer weten over vrijwilligerswerk en burenhulp in Bloemendaal? Kijk voor leuke klussen op VRIJWILLIGERSWERK Bloemendaal of bel op werkdagen naar 023 -5300 500 of kom langs op het inloopspreekuur: elke eerste woensdag van de maand tussen 10.30 en 13.00 uur in de bibliotheek Bennebroek. Adres: Kerklaan 6, 2121 VE in Bennebroek. De jongeman hieronder maakte deze middag vele vreugdesprongetjes. Rechts naast hem op de foto de Bloemendaalse wethouder Attiya Gamri.Hieronder een gesprek met de wethouder en met Marc Wopereis van de Ark.

Jij blij, een ander blij

Ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie? In het groen, bij de hockeyclub, als fietsmaatje of werken met nieuwkomers in de gemeente Bloemendaal? Twee dagen in de week of een uurtje per dag, alles is mogelijk! Het doen van vrijwilligerswerk maakt jou én een ander blij, is leerzaam, vergroot je (sociale) netwerk en kan helpen in het vinden naar bijvoorbeeld een betaalde baan.

Zelf zoeken op de website

Bloemendalers kunnen via de website VRIJWILLIGERSWERK Bloemendaal heel makkelijk zoeken naar een brede keuze aan vacatures. Op deze site kunnen ze in een oogopslag ontdekken welke functie het beste past. Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving helpt inwoners van Aerdenhout, Bloemendaal, Bennebroek, Overveen en Vogelenzang graag bij het vinden van een passende functie. Dat kan digitaal, telefonisch of via een persoonlijke afspraak.

Persoonlijk contact

Geïnteresseerden kunnen met een medewerker van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving alle mogelijkheden en wensen bespreken. Ze kunnen op werkdagen contact opnemen met 023 -5300 500 voor meer informatie of het maken van een afspraak. Langskomen kan op elke eerste woensdag van de maand tussen 10.30 en 13.00 uur te vinden in de bibliotheek Bennebroek. Adres: Kerklaan 6, 2121 VE in Bennebroek.

Samen maken we Bloemendaal mooier!

Hieronder een aantal foto’s in willekeurige volgorde van de gezellige activiteiten op zondag 15 oktober 2023 Jij blij, een ander blij

 

Cookieinstellingen