Meerweg Bennebroek vanaf 2 oktober 2017 afgesloten voor groot wegonderhoud

Foto: Charles Duijff

Binnenkort wordt de Meerweg in Bennebroek afgesloten voor groot wegonderhoud. Zowel de asfaltverhardingen als de bestratingen worden vernieuwd. Als inwoner van Bennebroek krijgt u daar direct mee te maken. Staat uw auto daar na 2 oktober ergens geparkeerd, dan kunt u niet ‘Meerweg’

De Meerweg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer van 2 oktober tot 24 november. De wegreconstructie Meerweg start op maandag 2 oktober 2017. Als alles volgens planning verloopt, wordt het project op vrijdag 24 november opgeleverd en is de weg aan het einde van de middag weer open. Dura Vermeer Infra voert deze werkzaamheden namens de gemeente Bloemendaal uit. De stremming van de Meerweg veroorzaakt veel overlast in de regio. Uit onderstaande foto’s blijkt dat het best wel een druk bereden route is (klik op de foto’s om ze te vergroten)Verkeer voor de verkeerslichten op de kruising met de Bennebroekerlaan en de Binnenweg Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Heemstede en Hillegom. Met het bepalen van de uitvoeringsperiode is daarom zoveel als mogelijk rekening gehouden met werkzaamheden in de regio. De werkzaamheden aan de Herenweg in Heemstede zijn inmiddels afgerond, maar helaas wordt er in Hillegom nog wel aan de weg gewerkt. Met name in de weekenden van 14/15 oktober en 21/22 oktober, als het kruispunt Weerlaan/Pastoorslaan wordt omgebouwd tot rotonde, is extra stremming van en naar Hillegom te verwachten! Zie te zijner tijd voor actuele informatie de gemeentewebsite www.hillegom.nl.

Ook in de Meerwijk neemt het verkeer en daarmee overlast tijdelijk toe Vanaf 2 oktober wordt de brug over de Ringvaart afgesloten voor autoverkeer. Fietsers, voetgangers en scootmobiels kunnen wel passeren. Bij het wegvallen van de Meerweg als ontsluiting van het gebied, neemt het aantal verkeersbewegingen in de wijk onvermijdelijk toe. Wij willen u vragen gedurende de uitvoering rekening te houden met uw buurtbewoners. (hieronder de Ringvaart en de betreffende brug) Het Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. De fasering is als volgt: Fase 1: Meerweg, tussen Ringvaart tot Tromplaan
Fase 2: Meerweg, Tromplaan – Karel Doormanplantsoen
Fase 3: Meerweg, Karel Doormanplantsoen – Binnenweg

De (rode en zwarte) deklagen en de wegmarkeringen worden in één keer aangebracht Extra informatie voor de bewoners binnen het werkgebied

Openbaar vervoer: Net als het andere verkeer kan de buurtbus Zwaanshoek lijn 401 geen gebruik maken van de Meerweg. Vanuit Zwaanshoek rijdt deze daarom tijdelijk tot halte Bennebroekerdijk. Zie ook de website www.buurtbus-zwaanshoek.nl. Wel is lijn 14 van Connexxion te gebruiken vanaf Zwarteweg of Binnenweg. Zie voor de halteplaatsen en dienstregeling www.connexxion.nl.

Parkeren: Om de werkzaamheden vlot en veilig uit te kunnen voeren wordt per fase de weg afgesloten voor verkeer. Wij vragen u dan buiten het werkgebied te parkeren. Waar mogelijk, bijvoorbeeld op het Karel Doormanplantsoen, worden tijdelijke parkeervoorzieningen gecreëerd.

Huisvuil: Uiteraard wordt ook tijdens de uitvoering uw huisvuil opgehaald. Wij vragen u uw huisvuil aan te bieden net buiten de wegafzettingen, daar waar de inzamelaar wel kan komen. Neem gerust contact met ons op als u problemen heeft met het elders aanbieden van uw huisvuil, wij helpen graag een handje!

Pakketbezorging: In deze tijd wordt veel via internet gewinkeld en dus per koerier bezorgd. Wij ervaren bij afsluitingen en omleidingen dat pakketten later worden bezorgd dan u is toegezegd. Dat kan erg vervelend zijn. Wij adviseren u daarom tijdelijk de mogelijkheden van een alternatief afleveradres, zoals bijvoorbeeld het postkantoor, te overwegen.

Bedrijven binnen het werkterrein: Deze bedrijven zijn vaak afhankelijk van leveranties die overdag worden gedaan. Als u nog geen contact hebt gehad met de toezichthouder voor een maatwerkoplossing, maak dan gerust nog een afspraak!

Wilt u extra informatie?

en worden de eerste vooraankondigingsborden geplaatst. Loop gerust binnen voor vragen! Wilt u zeker weten dat er iemand aanwezig is op het moment dat u langskomt, neem dan contact op met de toezichthouder, dhr. Sebastiaan den Butter via 023-5225 684 of [email protected] Hieronder Meerweg aan de Noordzijde van het water

Reacties