Bloemendaal: Foto’s en film wandel- en ruitergebied rond restaurant de Bokkedoorns

Foto: Charles Duijff

Met liefde besteed ik aandacht aan de prachtige omgeving waarin ik woon. We kennen in Bloemendaal vele aantrekkelijke natuurlocaties om even heerlijk tot rust te komen. Ik noem ’t Thijsse’s hof, landgoed Caprera, Middenduin, de landgoederen Koningshof en Elswout in Overveen, ’t Panneland in Vogelenzang, maar ook het wandelgebied rond het Kopje van Aerdenhout of het Kopje van Bloemendaal. Het zal velen van u bekend voorkomen!

Ook nabij de Brouwers Kolk bestaan de nodige wandelpaden en wat dacht u van het Visscherspad dat begint naast Kraantje Lek. Het gehele duingebied van Kennemerland is zo wijd gestrekt dat je er bijna kunt verdwalen. Toch bestaat een stuk duingebied dat is afgebakend. Dat bevindt zich rond restaurant de Bokkedoorns aan de zuidzijde van Zeeweg. (klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten) Vergeet ook niet de film van ca 9 minuten te bekijken! Ik was er net voor zonsondergang op 25 oktober en de dag daarna. De zonsondergang leverde al enkele Paradijselijke afbeeldingen op… Nee, nee, man …….het gaat er niet van komen vanavond, ik heb hoofdpijn……al ga je op je kop staan ! Hij neemt alles ook zo letterlijk…….Het is een avond voor Zwaan en Meerkoet om je te koesteren in de zonnegloed….Het meertje is rijk aan vogels, meerkoetjes, eenden, zwanen, maar soms ook vreemde vogels en dat blijken dan honden te zijn….. Vanaf de parkeerplaats nabij het restaurant kan je in zuidwestelijke richting een wandeling rond het meer maken, maar je kunt ook ‘met de klok mee’. Dan loop je vanaf de parkeerplaats een meter of 20 naar het zuiden en dan vind je het pad rechts. Op onderstaande film zijn ook wat fragmenten te zien gemaakt met een drone. Dank aan enkele honden die toevallig wat rond hun baasjes renden of in het meer zwommen en geweldige acteurs blijken….

Ik sluit af met een panorama-foto… nee…. niet uit het blad de Panorama, die laat ik de Revue niet passeren ! Ik bedoel zo’n extra brede foto….

Wie weet komen we elkaar nog eens tegen: ‘We’ ll meet again in Paradise’ 

Cookieinstellingen