Goed Speel Goed vindt u in Bloemendaal en ook Sint weet deze winkel te vinden !!

Foto: Gwen Kleinsteuber

Op de facebookpagina van www.bloemendaal.nieuws.nl werden bezoekers opgeroepen door stemming (taggen) hun enthousiasme te tonen voor wie zij de beste ondernemer(s) van Bloemendaal vinden. Uit de reacties blijkt dat sommige personen wat moeilijker die keuze konden maken, omdat namens hen meerdere ondernemers die titel in Bloemendaal verdienen.

Toch is er een duidelijke winnares en zij verdient het in het zonnetje te worden gezet met dit artikel. Ik heb het dan over Gwen Kleinsteuber, door wie ik dinsdag 21 november 2017 hartelijk in haar winkel werd ontvangen voor een interview. (klik op onderstaande foto’s voor uitvergroting)Gefeliciteerd met de eerste plaats! Waar heeft je wiegje gestaan Gwen? In Santpoort-zuid…Ik ben in Bloemendaal op school gegaan, de BSV (Bloemendaalse Scholenvereniging) en daarna de Eikenhof. Ik bracht wel altijd veel tijd door hier in de buurt, zoals bijvoorbeeld bij de Bloemendaalse Hockeyclub. Ca 12 jaar geleden ben ik met mijn kinderen schuin aan de overkant van deze speelgoedwinkel komen wonen.  Ik heb toen Bernd Kleinsteuber ontmoet, die ik al van vroeger kende. Bernd ging de speelgoedzaak overnemen van zijn ouders. Hij deed zelf de modelbouw en had iemand nodig voor het speelgoed.  Ik runde zelf een winkel in Haarlem met avondkleding. Bernd vroeg me of ik naast mijn kledingwinkel voor een deel ook het speelgoed kon gaan doen. Dat was natuurlijk best veel, twee winkels en danook nog zulke verschillende artikelen. De ouders van Bernd bleven de eerste tijd ook meewerken in de winkel. Toen werd Bernd ziek.  Zijn ouders namen toen alles weer over. Hij is ca anderhalf jaar ziek geweest en overleed in februari 2013.  Bernd’s ouders boden mij aan de speelgoedwinkel over te nemen zodra mijn contract met betrekking tot de kledingwinkel in Haarlem zou eindigen.

Heeft de winkel, het pand een andere eigenaar? Nee, Bernd en ik hadden alles al overgenomen van zijn ouders. Toen ik de winkel helemaal alleen moest gaan doen kwam Remco Paap in dienst voor de afdeling Modelbouw.

Hoe lang bestaat de winkel? 47 jaar waarvan de modelbouw, die dus eerder door Bernd’s vader werd gedaan ook al zo’n 40 jaar.

De modelbouw gaat stoppen. 

Goed om te melden is dat de modelbouw-afdeling gaat stoppen en straks wordt uitgebreid met nog meer speelgoed. Tot aan de kerst kunnen mensen nog modelbouw-artikelen verkrijgen. De huidige voorraad modelbouw-artikelen wordt op dit moment dus door middel van verkoop afgebouwd.Wat vind je van de winkelstraat? Komt er ook feestverlichting? Wat vind je dat de Blokker weg is? Ik ben natuurlijk lid van de Winkeliersvereniging en ja, het is een beetje later dit jaar, maar de feestverlichting komt waarschijnlijk deze week. Het aantal bezoekers aan onze winkelstraat varieert. Zaterdag j.l. was het bijvoorbeeld superdruk. Donderdagen, als veel moeders uit Bloemendaal kennelijk werken is het vaak rustig. De Blokker weg… tja, ze verkochten ook speelgoed, dus voor mij is dat in die zin gunstig. Wel jammer dat we nu met name die huishoudelijke artikelen elders moeten halen. Door verkoop via internet krijgen winkeliers ook dikwijls te maken met dalende omzet. De hoge huur van sommige bedrijfspanden zorgt ook voor leegstand in de winkelstraten in vele steden van het land. Sinterklaas weet Gwen in ieder geval te vinden!Nogmaals gefeliciteerd Gwen, dank voor het interview,  fijne- en drukke feestmaanden gewenst en dank namens alle Bloemendaalse fans voor je gastvrije- en vriendelijke hulp !!

Reacties