Historic Grand Prix Zandvoort vrijdag 16 juni van start, geniet ook van de komende twee dagen!

Vrijdag 16 juni 2023 is op het zon overgoten circuit van Zandvoort The Historic Grand Prix 2023 van start gegaan. De redactie van Nieuws.nl maakte een impressie van vrijdag 16 juni.

Het evenement duurt tot en met zondag 18 juni. Zaterdag 17 juni om 20:00 uur rijdt een stoet van historische Bolides door het centrum van Zandvoort. De redactie van nieuws.nl probeert daar ook bij te zijn en een impressie daarvan wordt zondag of maandag gepubliceerd.

Bron website Historic Grand Prix:

De Historic Grand Prix brengt je terug naar het verleden. Vanaf de eerste officiële race in 1948 tot vandaag de dag heeft Circuit Zandvoort vele tijdperken doorlopen en het ontstaan van vele grote Formula 1 kampioenen als James Hunt, Jim Clark, Niki Lauda en Max Verstappen meegemaakt. Bekijk een selectie van bijzondere historische bolides van dichtbij en aanschouw sommigen zelfs in actie op de baan! Zo is onder andere de Hesketh-Cosworth 308B-2 van James Hunt bewonderen, waarmee hij als underdog tijdens de Grote Prijs van Zandvoort in 1975 de enige overwinning voor Hesketh binnensleepte. Verderop een websitelink naar meer INFO omtrent alle evenement-dagen. (bekijk ook het openingsfilmpje)

Hieronder een foto-impressie in willekeurige volgorde. Boven de laatste foto in dit artikel treft u een link naar het album met alle foto’s van vrijdag 16 juni en naar de website van The Historic Grand prix. Foto’s en film Charles Duijff
KLIK HIER voor alle foto’s
KLIK HIER voor de WEBSITE HISTORIC GRAND PRIX 2023

Cookieinstellingen