Phien en Jan Veenstra uit Bennebroek 25 jaar vrijwilligers

Foto: Johan van Buren

Bennebroek – Kort voor de eeuwwisseling begonnen Phien en Jan Veenstra uit Bennebroek als vrijwilliger bij Stichting Welzijn Ouderen Bennebroek.  Phien startte als kantoorvrijwilliger en strikte al snel haar man Jan om als chauffeur aan de slag te gaan.

Na de fusie met Stichting Welzijn Bloemendaal bleven ze beide hun vrijwilligerswerk daar voortzetten en Jan was zelfs acht jaar voorzitter van het bestuur.

Kort na haar pensionering als secretaresse begon Phien als kantoorvrijwilliger en nog steeds neemt ze op vrijdag de telefoon aan op de locatie aan de Kerklaan in Bennebroek. Ook handelt ze mailverkeer af, zorgt ze voor notulen en ondersteunt ze waar mogelijk de beroepskrachten. Het werk gaat haar gemakkelijk af verteld ze: “Omdat ik al zo lang meeloop weet ik veel en heb leuke contacten met klanten, beroepskrachten en andere vrijwilligers. We werken in een heel plezierige sfeer en vormen samen met de beroepskrachten een hecht team”. Jan beaamt dat: “Als vrijwilliger draag je bij aan de verbinding in het dorp. Als Welzijn Bloemendaal bijvoorbeeld geen vervoer van deur-tot-deur aan zou bieden, dan zou het leven voor veel mensen in Bennebroek minder aangenaam zijn. Je krijgt als vrijwilliger veel waardering voor en met sommige van je passagiers bouw je echt een band op”. Jan, inmiddels 87 jaar, is onlangs gestopt als chauffeur maar rijdt nu met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen op de duofiets.

Vrijwilligerscoördinator Monique Coffeng sprak de jubilarissen toe en bedankte het echtpaar voor de jarenlange inzet. “Mooi om te zien hoe Phien en Jan zich inzetten voor de inwoners van Bennebroek. Ze zijn echt een voorbeeld hoe je je op iedere leeftijd kunt inzetten voor de medemens, ik hoop dat ze nog lang doorgaan”, aldus Coffeng.

Foto:

Ter herinnering kregen de jubilarissen uit handen van directeur Johan van Buren bloemen en een beeldje.

Cookieinstellingen