Bonaire bij het regenbooglokaal

Foto: Pixabay

De geschiedenis van de Antillen is nauw verbonden met die van Nederland. De slavernij heeft ons land geen windeieren gelegd en ook tegenwoordig is de huidige generatie inwoners van Aruba, Curacao en Bonaire nog sterk doordrongen van het verleden.

Han van der Mijn heeft een verpleegkundige achtergrond. Na jarenlang op verschillende niveaus en in diverse zorgsettings te hebben gewerkt (o.a. als teamleider en waarnemend hoofd op de toenmalige aidsafdeling van het OLVG in Amsterdam), heeft hij samen met zijn partner Kees (huisarts) in 2019 de overstap naar Bonaire gemaakt en daar een aantal jaren gewerkt totdat zij in oktober vorig jaar terugkeerden.

In zijn presentatie op vrijdag 19 april bij het Regenboog Lokaal belicht hij de historie van Bonaire, de schoonheid van het eiland zelf, de gecompliceerde werkomstandigheden om aldaar een hospice van de grond te krijgen, de taal, en zijdelings het beperkte – en vaak verborgen – leven van de LHBTQ gemeenschap.

Elke derde vrijdag van de maand ontmoeten LHBTI+ers elkaar bij het Regenboog Lokaal in Oldenhove aan Dompvloedslaan 1 in Overveen. Het Lokaal is geopend van 17:30 – 20:30 uur. Han start zijn presentatie rond 18:00 uur. Er worden hapjes en drankjes geserveerd.

Cookieinstellingen