Bloemendaal: Seizoen Caprera op 11 mei van start

Foto: Charles Duijff

Openluchttheater Caprera staat klaar voor het nieuwe seizoen met een gevarieerd programma dat mede tot stand is gekomen in samenwerking met verschillende Haarlemse culturele organisaties. Ruim 81% van alle kaarten is al verkocht waarmee Caprera een vliegende start maakt.

Op zaterdag 11 mei opent Ellen ten Damme het zomerseizoen van Caprera met een benefietconcert, georganiseerd met Rotary Bloemendaal. De gehele opbrengst van dit concert komt ten goede aan
Stichting Buurtgezinnen.

Op Moederdag 12 mei volgen de eerste voorstellingen van de Familie Zomer Zondagen, een afwisselend jeugdprogramma in samenwerking met de Schuur. Uniek hierbij zijn de gratis workshops in het wandelpark, waarin de thematiek van de voorstelling wordt verwerkt en de combinatie van cultuur en natuur wordt versterkt.

Cinema Caprera, samengesteld met de Filmschuur en Patronaat, heeft als hoogtepunt de nationale première van de film De Wilde Noordzee op woensdag 3 september. Iedere film wordt ingeleid met
een passend voorprogramma. Dankzij de samenwerking met Patronaat is een indrukwekkende line-up van internationale artiesten gerealiseerd. Calexico, Birdy, Asaf Avidan, Devendra Banhart, Matteo Bocelli en Raymond van het Groenewoud zullen zelfs exclusief in Caprera te bewonderen zijn.

Ook wordt met Stadsklooster Haarlem verder gewerkt aan een jaarprogramma met maandelijkse activiteiten, waaronder het inmiddels geliefde Moonlight Mantra zingen tijdens volle maan op zaterdag 22 juni.

Naast optredens van vertrouwde muzikale vrienden als BLØF, Racoon, Herman van Veen en Ilse DeLange maken RONDÉ, Floor Jansen, S10, Mell VF en Jeangu Macrooy hun debuut in Caprera. Ook liefhebbers van klassieke muziek hebben ruime keuze met concerten van Francis van Broekhuizen, het Van Gogh Trio, het Nederlands Kamerorkest en een collegeconcert over Bachs Goldbergvariaties
door Jan-Willem Rozenboom.

Het jaarlijkse Walk On evenement waarbij het theater en wandelpark een eenheid vormen, wordt geopend door cabaretier René van Meurs en afgesloten door Tim Knol & Blue Grass Boogiemen.
Tijdens de wandeling geven vier artiesten intieme optredens op diverse locaties in het bos.

Caprera stelt haar podium graag ter beschikking aan lokale culturele en educatieve instellingen. Zo zullen verschillende lokale basisscholen er hun eindmusicals opvoeren en treden leerlingen van de Blazersschool Haarlem op tijdens de Big Band Marathon. Ook het Jong Metropole zal weer te gast zijn, met een orkest samengesteld uit de beste musici van de Nederlandse conservatoria. Ze hebben zich dit jaar laten inspireren door muziek uit Zuid-Amerika.

Kaarten zijn te koop via www.caprera.nu

Cookieinstellingen