Ellen ten Damme schittert in Openluchttheater Caprera en (Ba)rockt er nog weergaloos op los

mei 12 , 16:10 Algemeen
ellen sofa art
Rotary Bloemendaal heeft zaterdag 11 mei 2024 actrice en zangeres Ellen Ten Damme (1967) en haar fenomenale band gestrikt voor het Jaarlijkse Bloemendaalse Benefietconcert in Openluchttheater Caprera. Zij speelden voor een uitverkocht openluchttheater hun betoverende voorstelling ‘BAROCK’ Klatergoud &. Schone Schijn.
Tekst en foto's Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting) Onderaan treft u een link naar alle foto's van de 11e mei.
Alles viel zaterdag op zijn plaats, een geweldige show met een fantastische actrice/zangeres en haar band, hun hart op je juiste plaats, gunstig gestemde weergoden, en de schitterende entourage van Caprera, gelegen midden in de natuur.Het benefit concert werd dit jaar georganiseerd ten bate van Stichting Buurtgezinnen. Stichting Buurtgezinnen is een sociale onderneming die gezinnen welke het moeilijk hebben koppelt aan een stabiel steungezin in de buurt om zo te voorkomen dat problemen verergeren. Buurtgezinnen wil eraan bijdragen, dat kinderen thuis in hun eigen gezin kunnen (blijven) opgroeien en zo deel blijven uitmaken van hun vertrouwde buurt/omgeving.
caprera promo
Opbrengst voor dit goede doel, zo werd direct na de voorstelling van Ellen door Rotary Bloemendaal bekend gemaakt, was op dat moment € 15.238,-
Ellen ten Damme en band
Wat een rasartieste is Ellen en wat een fantastische- en geroutineerde bandleden tillen haar naar ongekend 'hoge sferen' Als teenager was ze tot haar zestiende jaar topturnster en trainde maar liefst drie uur per dag. Die jeugdige topsport- ervaring houdt haar voor altijd jeugdig. Tijdens de show liep Ellen nog met gemak op haar handenEllen zingt moeiteloos de meest uiteenlopende zangpartijen (genres) en bespeelt naast toetsen ook viool en gitaar. Schitterende nummers als 'La Bohème' (Charles Aznavour) kwamen voorbij, maar ook een medley van filmmuziek uit het James Bond-repertoire bracht het publiek in betovering.
ellen viool art
ellen gitaar art
publiek2
publiek1
Hieronder: Ellen ten Damme niet alleen door het publiek 'op handen gedragen' Ellen, sexy en soms 'extravagant'...... Zie en beluister hieronder de eerder verschenen trailer van de show
ellen handstand b
ellen sofa art
ellen art b
ellen saluut art
ellen art3
De band
De musici in Ellen's band zijn stuk voor stuk geroutineerde muzikanten. Drummer Arthur Lijten is multi-functioneel. Hij zorgt voor sprankelende ritmische begeleiding en tegelijkertijd voor percussie. Stevige soul of rock is hem ook niet vreemd. Ik genoot van zijn muzikaliteit. Dat geldt overigens voor alle muzikanten, maar omdat ik zelf al >60 jaar drum, lette ik daar natuurlijk extra op. (hieronder Arthur Lijten)











Rotary Bloemendaal
(Persbericht) De Rotary Bloemendaal is een gedreven, geëngageerde en actieve club mensen met zeer uiteenlopende professies: van vermogensbeheerder tot kunstenaar, van arts tot musicus ‘Wij zijn betrokken bij natuur, cultuur en mens en steunen heel gericht lokale (sociale) doelen die bijdragen aan maatschappelijk erfgoed. Ons jaarlijkse Bloemendaalse Benefietconcert in Openluchttheater Caprera is inmiddels een regionaal begrip geworden. Dit jaar worden wij
ondersteunt door vele vrijwilligers, stichting AVIOM en Caprera Bloemendaal.
De band:
Credits
Ellen ten Damme - uitvoering
Thijs Cuppen - piano en accordeon
Arthur Lijten - drums
Guus Bakker - bas gitaar/contra bas
Ben Mathot - viool en gitaar
Matthias Konrad - Trombone en gitaar
Regie - Titus Tiel Groenestege
Regie & Choreografie - Pim Veulings
Regie advies - Ruut Weissman
Lichtontwerp - Tim van ’t Hof
Geluidsontwerp - Rob Goedee
Assistent decor en kostuums - Danique van der Mik
Programmering licht - Jaap Kamps
PR - Monique Ophorst
Grafisch ontwerp - Mariola Lopez
Management Ellen ten Damme - Jeroen Blokker