Gezond leren koken met Welzijn Bloemendaal in Kookstudio Roosmarijn

Foto: Pixabay

Bloemendaal – Het eerste thema in het nieuwe Beleidsplan Sociaal Domein van de gemeente Bloemendaal is ‘gezondheid’. Dit heeft vooral betrekking op de leefomgeving maar begint natuurlijk bij gezonde voeding, zegt Johan van Buren, directeur van Welzijn Bloemendaal.

“Een gezonde levensstijl begint bij gezonde voeding”, volgens Van Buren, “In veel huishoudens, ook bij alleenstaanden, is koken gelukkig nog steeds een dagelijkse bezigheid, maar niet in alle huishoudens. Er is de laatste jaren wel wat veranderd maar vanuit traditie kookte de vrouw. Als zij wegvalt blijft de man vaak achter zonder goede kookvaardigheden”. Welzijn Bloemendaal start daarom deze maand weer met een kookcursus voor seniore mannen. In vier lessen leren zij basismaaltijden te bereiden die smakelijk, gezond en gemakkelijk klaar te maken zijn. Gerrianne Ghaus, sinds deze maand Dorpscoördinator Bloemendaal-dorp, vult aan: Bijkomend voordeel is dat men laagdrempelig in contact komt met anderen, dit is een mooie manier om je sociaal netwerk uit te breiden. Dus mannen die het leuk vinden om (beter) te leren koken moedig ik aan om zich op te geven. Wat is er nu leuker om samen een 3-gangen maaltijd bereid en gezamenlijk op te eten?”

De kookworkshop start in juni en er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Opgeven via de website www.welzijnbloemendaal.nl maar bellen kan ook 023-5250366.

Cookieinstellingen