Bloemendaal Jaarmarkt 8 september 2024 weer druk bezocht

09 sep , 8:54 Nieuws
Bloemendaal- Zo'n 50 jaar geleden werd de eerste Bloemendaalse Jaarmarkt door Bloemendaalse ondernemers georganiseerd. Dit jaar de 47e editie,  inmiddels traditioneel op de 2e zondag van september. 
Tekst en foto's Charles Duijff, film John van der Wal (Youtube 023TVonline) en Charles Duijff (impressie)
De redactie van Nieuws.nl bezocht de Jaarmarkt al vroeg in de ochtend, vóór de officiële aanvang vanaf 10:00 uur.  De laatste hand werd gelegd aan het inrichten van ruim 80 marktkramen en in de aangrenzende straten waren jong en oud hard aan het werk met het inrichten van de (kinder) 'Vrijmarkt'.  Dat beloofde dit jaar wederom een groot succes te worden, dankzij aangenaam weer en (groot)ouders met krachtige support en 'handelsgeest'.  Speelgoed, spellen, sieraden... you name it, van alles was in voorraad! ! Geen marktkramen, maar meestal kleedjes gespreid op de stoep, waarop 'de handel' werd uitgestald.  Pinnen kon niet, 'pinnen was niet hun passie'.  Boter bij de vis, klinkende euro's.
 's Middags rond 14:00 uur keerde ik terug met collega John van der Wal, die nog een extra  filmimpressie maakte. (zie verderop)
In de tuin van de Bloemendaalse Dorpskerk maakten Lalita de Goederen en kinderen heerlijke stroopwafels, die werden verkocht voor een bijzonder goed doel (bekijk en beluister filmpje)
Zo was het bij de Dorpskerk (filmpje predikant Jessa van der Vaart)
Wat werd gemist?
Live muziek! Dat werd gemist. Vroeger een groot podium voor café  't Hemeltje, waar vocalisten en bandjes optraden en waar 'hemelse' Jaarmarkt-klanken het blond schuimend bier deden klotsen. Zelfs geen mini-artiest troffen we aan op de Vrijmarkt. Genoeg talent in Bloemendaal mag ik aannemen, het dorp beschikt over een prachtige muziekschool. Volgende editie weer als van ouds? 'Oh lord, please don't let me be misunderstood'  
DAS WAR JEMALS
Natuurlijk werden ook dit jaar vele foto's gemaakt. Hieronder enkele afbeeldingen in willekeurige volgorde. Boven de laatste foto in dit artikel een link naar alle foto's van zondag 8 september 2024.
Hieronder de filmimpressie van John van der Wal
Hieronder een uil op de Jaarmarkt, maar dat bleek een VOOR'OPGEZET' plan....
KLIK HIER voor alle foto's van de Jaarmarkt
bd uitgelicht