Geen 'vier op een rij' voor Verstappen; Lando Norris klopt Max' Red Bull met ruim 20 seconden verschil

25 aug , 19:47 Sport
max verstappen 2024 chinese gp kopie2
ZANDVOORT - Max Verstappen heeft in de Dutch Grand Prix genoegen moeten nemen met de tweede plaats. De regerend wereldkampioen moest in zijn tweehonderdste grand prix de Brit Lando Norris in de McLaren voor zich dulden en greep zo naast een vierde zege op rij op het circuit van Zandvoort. Charles Leclerc werd in de Ferrari derde.
(bron: ANP / Nieuws.nl)
Verstappen nam de leiding door Norris te passeren bij de start, maar zag de Brit in de achttiende ronde voorbijkomen. Norris liep daarna ver weg bij de Red Bull en kwam over de finish met een afgetekend verschil van ruim 22 seconden op zijn Nederlandse opponent.
Na afloop van de race toonde Verstappen zich niet ontevreden. Al bij de kwalificatie was duidelijk geworden dat de Mclaren harder liep dan de Red Bull. Ondanks een superstart kon Verstappen niet anders dan gaan voor een tweede plaats en daarmee de schade voor de stand in het WK beperken.
Verstappen blijft aan de leiding in het WK-klassement. De 26-jarige Nederlander heeft 295 punten. Norris volgt met 225 punten, maar komt iedere race dichterbij. Volgend weekend gaat de strijd om het WK door in Monza.