Vogelenzang: Kwetsbare ouderen maken kennis met Compaan, een ‘vriendelijke’ computer-tablet

Foto: Gemeente Bloemendaal

Op donderdag 21 juni heeft wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn de eerste Compaan uitgereikt aan meneer Visser uit Vogelenzang.

De Compaan is een tablet voor ouderen die het lastig vinden om met een gewone computer te werken. Hiermee kan de gebruiker berichten uitwisselen, eenvoudig foto’s en video’s ontvangen, beeldbellen met mensen over de hele wereld, internetten en spelletjes spelen.

Activiteiten in Vogelenzang

Het pilot-project met de Compaan in Vogelenzang wordt door de gemeente Bloemendaal gefinancierd. Wethouder De Roy van Zuidewijn is enthousiast over de tablet: “Met de Compaan hebben kwetsbare ouderen een handig middel om op een eenvoudige manier contact te maken met familie en buurtgenoten, maar ook op de hoogte te blijven van de activiteiten in Vogelenzang.”

Mantelzorgers

In de contactenlijst op de tablet staat naast familieleden ook Jony Meekel, dorpscoördinator Zorg en Welzijn. “Zo kan meneer Visser mij altijd bellen als hij vragen heeft”. Naast het bevorderen van het welzijn van de inwoners worden met deze tablet ook mantelzorgers ontlast door verschillende toepassingen op afstand te faciliteren en te verdelen over meerdere personen: familie, inzet van de buurt en vrijwilligers.

Beeldbellen met opa

Bij de uitreiking van de Compaan aan meneer Visser was ook zijn dochter Miranda aanwezig. Zij oefende met haar vader het beeldbellen. “Dit is fantastisch en wat zullen de kleinkinderen van pa dit ook leuk vinden!” Haar oudste dochter gaat binnenkort op kamers in Utrecht en staat te popelen om straks ook met opa via beeld te bellen. “Ik vind het heel fijn deze tablet tot mijn beschikking te krijgen, ik moet alleen nog wel oefenen” aldus meneer Visser.

Er zijn nog tablets beschikbaar

Ouderen in Vogelenzang mogen de Compaan 6 maanden kosteloos uitproberen. Daarna hebben gebruikers de mogelijkheid de Compaan  particulier over te nemen. U betaalt dan, naast het Compaan abonnement vanaf €12,95 per maand éénmalig €149,00 in plaats van €299,00. Er zijn nog enkele ‘Compaan’ tablets in Vogelenzang beschikbaar. Heeft u interesse of kent u iemand voor wie dit interessant zou kunnen zijn? Kijk dan op www.uwcompaan.nl/vogelenzang of bel  (088) 1450100.

Reacties