55+

Donderdag 16 februari presentatie: ‘Maak een bloemenzee in je tuin!!

Foto: Charles Duijff

In het voorjaar is er kleur van de bloeiende bollen, de bloesem in de bomen, de eerste bloemen van de vaste planten en heesters. Net zo mooi kan de verkleuring van blad, kunnen mooie grassen en zaaddozen opvallende elementen in het najaar en de winter zijn.

Een tuin kan het hele jaar door mooi en verrassend zijn. Anneke laat zien hoe je in de zomer kunt ‘spelen’ met zelf gezaaide bloemen, een-jarigen, twee-jarigen, bloemen die zichzelf uitzaaien tussen de vaste planten en de heesters. Zij vertelt hoe belangrijk het is om veel soorten hiervan te hebben voor de biodiversiteit, maar vooral hoe je op natuurlijke wijze zoveel mogelijk bloei en kleur in de tuin kunt krijgen. Een tuin waarin het hele jaar door iets moois te plukken valt!

Anneke is één van de oprichters van Het Landje van de Boer in Overveen. Zij is daar vanaf het begin, nu 15 jaar geleden, de Bloemenbaas. Zij is schrijfster van het boek  ’12 maanden bloemen plukken uit eigen tuin’. Tijdens de lezing wordt 1 exemplaar van het boek onder de bezoekers verloot.

Datum:     Donderdag 16 februari 2023

Locatie:    Kerk van de Nazarener, Zijlweg 218, Haarlem (hoek Westelijke Randweg N208)

Aanvang:  20:00 uur, zaal open 19:30 uur

Entree:    Gratis. Er is een parkeerterrein achter de kerk. 

Cookieinstellingen