55+

Welzijn Bloemendaal bekrachtigd samenwerking met SeniorWeb

Foto: Welzijn Bloemendaal, aangeleverd

Bennebroek – Al sinds 2021 kunnen senioren in Bennebroek met digitale vragen terecht op de Kerklaan bij de locatie van Welzijn Bloemendaal. Daar werd en wordt volop gebruik van gemaakt, want om bij de tijd te blijven in de computerwereld is vaak hulp nodig.

Vrijwilligers, zelf vaak ook senioren met veel digitale ervaring, vinden het geen probleem alles rustig en duidelijk uit te leggen. Dat kan tijdens de gratis inloopochtenden, maandelijks op de eerste maandag van de maand. Er wordt dan ook een korte themalezing gegeven over een actueel onderwerp, zoals veiligheid en fraudebestrijding. Dit is nu uitgebreid met workshops en korte cursussen waarmee ouderen hun vaardigheid kunnen vergroten.

SeniorWeb Haarlem is blij met deze leslocatie in Bennebroek zegt voorzitter Cor Vronik: ‘We vinden het belangrijk dat senioren digitaal-fit zijn én blijven. Hoe dichter bij huis ze informatie en hulp kunnen krijgen hoe sneller men ook langskomt’. Johan van Buren, directeur van Welzijn Bloemendaal, beaamt dat: ‘We krijgen regelmatig, zeker in vakantietijd, vragen van senioren die bijvoorbeeld willen WhatsAppen met kleinkinderen maar er toch niet helemaal uitkomen. Die kunnen nu nog beter bij ons terecht’.

De samenwerking is nu formeel bekrachtigd door het ondertekenen van een overeenkomst.

Openingsfoto: v.l.n.r. staand: Laurens van Rijn, lescoördinator locatie Bennebroek, Annemiek de Hullu, dorpscoördinator Welzijn en Zorg Bennebroek. Zittend: Johan van Buren en Cor Vronik.

Cookieinstellingen