Vrijwillige begeleiders gevraagd voor een uurtje wandelen per maand in de Kennemerduinen

Foto: St Gezond Natuur

De stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert gratis wekelijkse natuurwandelingen in de Kennemerduinen op de zaterdagen om 10.00. We vertrekken vanuit het Duincafé. Gemeentelijke partijen uit de zorg, welzijn, natuur en wandelsport zijn ook betrokken. De doelstelling is om met een laagdrempelig aanbod mensen te bereiken die meer of weer willen gaan bewegen, de natuur en het groen in de stad willen leren kennen en in de wandelgroep contacten willen leggen. Op dit moment wandelt de gezellige groep reeds enkele jaren met veel plezier. Extra vrijwillige begeleiders zijn van harte welkom.

Samen wandelen in het groen

De wandelingen zijn eenvoudig van opzet: een uurtje in rustig tempo met 2 begeleiders elke week op dezelfde dag, tijdstip en startlocatie. Tijdens de wandelingen wordt de natuur of het groen in de stad opgezocht en wordt er kort 1 of 2 keer iets over de actuele natuur verteld. Dat vertellen mag maar hoeft niet. Na de wandelingen wordt er gezamenlijk koffie gedronken. Het concept speelt hiermee in op maatschappelijke thema’s zoals vergrijzing, vereenzaming, sociale cohesie en preventie van ziektekosten. We wandelen zowel vanuit bezoekerscentra in de natuur als vanuit wijkcentra en buurthuizen.Vrijwillige begeleider worden?
U kunt wekelijks meewandelen, maar ook als u één keer per maand beschikbaar bent, zijn we daar heel erg blij mee. Per wandeling streven we naar twee begeleiders. Nieuwe begeleiders krijgen bovendien een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO cursus aangeboden.

Dus wandelt u graag? Doet u dat graag in een groene omgeving? Wilt u het enthousiasme voor de natuur en/of het wandelen overbrengen op anderen? Geef u dan op!

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie, bezoek dan de website: www.gezondnatuurwandelen.nl

Wilt u begeleider worden, neem dan contact op met Ronald van Zon [email protected]

Met zijn allen, voor allen aan de wandel in de natuur!

Cookieinstellingen