BVC Bloemendaal organiseerde het eerste Pim van Zalingen G-voetbaltoernooi

Foto: G team

Op zaterdag 8 juni organiseerde BVC Bloemendaal het eerste Pim van Zalingen G-voetbaltoernooi.

Er deden vier teams mee aan het toernooi: Roda ’23 G1, KDO G2, Overbos G1 en natuurlijk BVC Bloemendaal G1. G-voetbal is voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Het toernooi werd officieel geopend door de burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal.De burgemeester blijkt over een fluwelen traptechniek te beschikken en raakte, welgemikt, twee keer de lat van de goal, voordat hij de bal met zijn derde schot in het doel schoot en daarmee het startsein gaf voor het toernooi. Er werden zes wedstrijden gespeeld van 20 minuten. Naast het toernooi werd er een wedstrijd gehouden om de penaltybokaal.Pim van Zalingen is de initiatiefnemer van het G-voetbal bij BVC Bloemendaal. Hij gaf 12 jaar geleden de aanzet en kon zaterdag tevreden zien, hoe het team zich ontwikkeld heeft tot een vriendenploeg. Gezelligheid en de sociale context zijn daarbij net zo belangrijk als het sportieve gedeelte.

Het weer leek de feestelijke dag enigszins te verpesten, maar afgezien van een enkele bui en vooral heel veel wind, was het verder prima voetbalweer.

SV Overbos uit Hoofddorp won het toernooi en Roda ’23 uit Amstelveen de penaltybokaal. Maar  het mooiste waren de lachende gezichten van de deelnemers en begeleiders. Het was voor iedereen genieten geweest op het sportpark van BVC aan de Bergweg. Onbetaalbaar!

Cookieinstellingen