Kunst in Bloemendaal uit de Lock down

Foto: Lies Verdenius

Galerie Bloemendaal opent weer haar deuren met een verrassende tentoonstelling vol contrasten en gelijkenissen. Tien kunstenaars laten weer hun laatste werk zien aan het publiek. Variërend van lichtkunst, design tot schilderijen en ruimtelijk werk.

De galerie is gevestigd aan Bloemendaalseweg 46, Bloemendaal en heeft ruimte voor 30 kijkers tegelijk en reserveren van tevoren is niet nodig. De tentoonstelling begint op zaterdag 13 juni en loopt tot 5 juli. De openingstijden zijn: vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur

De kunstenaars:

Cora Vogtschmid toont een selectie van houtskool tekeningen, die de zee als onderwerp hebben. Het gaat om de werking van het licht of het bijna ontbreken ervan, de reflecties en het altijd in beweging zijnde zeewater.Laurens Mostert studeerde grafische & typografische vormgeving aan de Koninklijke Academie Den Haag. Zero and infinity. Hij kwam tot de conclusie dat NUL zijn beginpunt was. Het gaat om verstilling, leegheid, stilstand oneindigheid. Zijn maakproces is zowel intuïtief als analytisch.

Ronald Mattern, lichtkunstenaar, maakt Non Flying Objects, lichtbeelden van koperdraad en gelakt vliegerpapier. Het LED-licht is samen met de weerstanden en de plus- en mindraad de derde dimensie. Het beeld met al zijn vormen ontstaat al werkende.

Bert Veerkamp. Meubelatelier Veerkamp is een samenwerking tussen vader Bert en zoon  Tido. Beiden zijn gepassioneerde ontwerpers, die het liefst het hele productieproces in eigen hand houden. De tafels zijn allen verschillend, net zoals de natuur ze heeft voortgebracht.

De laatste jaren laten ze zich voornamelijk inspireren door boomstammen van eigen bodem.

Lies Verdenius heeft altijd als uitgangspunt de natuur: vissen, bomen, planten, die ze verwerkt in mijn litho’s en andere grafische technieken. Een serie prenten zijn weer aanleiding tot het maken van boeken. Ook laat ze zich inspireren door de oude Japanse cultuur. Haar laatste werken zijn rubbings  (afwrijvingen in krijt en inkt).Marion van Harreveld laat zich ook inspireren door de natuur. Zwart is haar overheersende kleur en het kleurgebruik is minimaal.  Ook laat ze haar beelden van karton zien.

Karin Montagne heeft na de Design Academy Eindhoven  voornamelijk mode getekend. Later heeft zich dat vertaald in haar schilderijen.

Joke Hoogendoorn en Gea Snijders zijn sieraadontwerpers maar hun werk is heel verschillend. Gea Snijders maakt voornamelijk sieraden van goud en zilver gecombineerd met edelstenen. Veelal in opdracht van de klant. Ook verandert ze niet meer gedragen sieraden tot een eigentijds sieraad. Joke Hoogendoorn reist regelmatig naar China en koopt daar zoetwaterparels en edelstenen in.  Daarvan maakt ze dan sieraden, die zowel ingetogen als uitbundige ogen.

Floor de Bruyn Kops. Haar laatste werk is geïnspireerd op het voorjaar: landschappen vol bloemen tegenover een enkele eenzame bloem op een lege achtergrond: uitbundigheid tegenover soberheid. Soms is het werk vermengd met Japanse elementen. Schilderijen en prints op dun doek

.

 

 

Reacties