Monument ‘Bankiers van het Verzet’ binnenkort op de SAB Aerdenhout

Foto: Google Maps

Een silhouet van een standbeeld van Waldemar en Gijs van Hall? Waarom wordt dat beeldje op de SAB geplaatst?

Op vrijdagmiddag 21 mei 2021 vindt er om 14.00 u. een bijzondere ceremonie plaats aan de MR. H Enschedeweg 22 in Aerdenhout.

Dan wordt in de voortuin van de SAB een silhouet onthult. Dit kunstwerk, gemaakt door beeldend kunstenaar Frans van der Ven, verwijst naar een beeld ontworpen ter nagedachtenis aan de twee ‘Bankiers van het Verzet’,

Waldemar en Gijs van Hall. Het energieke bronzen beeld van de twee broers staat elders in Bloemendaal. De vader van Wally en Gijs, Aat van Hall, is een van de oprichters van Schoolvereniging Aerdenhout-Bentveld. De school vindt het belangrijk om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen in onze geschiedenis en wil graag het rijke verleden koesteren.

We zijn dan ook erg blij dat een oud-SAB’er en kleinzoon van Aat van Hall, Raimond Dufour, de ceremonie met enkele woorden komt opluisteren. Burgemeester Roest onthult vervolgens het silhouet. De bijeenkomst vindt vanwege de huidige beperkingen in een kleine groep plaats. Maar geen zorgen, het beeld blijft er nog lang staan en iedereen is hierbij uitgenodigd om later dit jaar in dit mooie deel van Aerdenhout een kijkje te komen nemen.

Cookieinstellingen