Nieuwe duofietsen voor Welzijn Bloemendaal

Foto: Welzijn Bloemendaal, aangeleverd

Groot was het verdriet bij de regelmatige gebruikers van de duofiets in Bloemendaal toen deze eind vorig jaar zwaar beschadigd raakte door een éénzijdige aanrijding op de parkeerplaats. Men ging echter niet bij de pakken neerzitten, diverse fondsen werden aangeschreven en een aantal daarvan reageerden positief.

De Ruigrok Stichting, RCOAK, Het Oranjefonds, Meerlandenfonds en een lokale sponsor zagen de meerwaarde van een duofiets en dankzij hun bijdragen kon er voor Bloemendaal een nieuwe fiets worden aangeschaft. Ook vanuit de gemeente Bloemendaal was men begaan met het verhaal en zo kwam het dat de vervoerscoördinatoren van Welzijn Bloemendaal, Moon Zandvoort en Weng de Beaufort, maar liefst twee nieuwe duofietsen in ontvangst mochten nemen. Een voor de kern Bloemendaal en de andere voor de locatie in Bennebroek, die ook nodig aan vervanging toe was. De duofietsen voorzien in een grote behoefte voor mensen die graag willen fietsen maar dat helaas zelfstandig niet zo goed kunnen. Onder begeleiding van een vrijwilliger of bekende kunnen, met name ouderen, nu toch een eindje fietsen en van de buitenlucht genieten. ‘De Beaufort: ‘er kan actief worden mee getrapt maar dat hoeft niet. De fiets wordt elektrisch ondersteunt zodat de bijrijder het niet helemaal zelf hoeft te doen’.

Namens de gemeente maakte wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn het eerste ritje samen met Ineke Krijgsman, die vertelt hoe ze de fiets gemist heeft. ‘Meestal fiets ik één keer per week met Jonneke Elsenburg, vrijwilliger bij Welzijn Bloemendaal. Vanwege mijn zicht kan ik niet meer zelfstandig fietsen en is dit echt een uitkomst’, aldus Krijgsman. De wethouder benadrukt nog hoe belangrijk het dus is dat er vrijwilligers zijn die dit belangeloos voor hun medeburgers doen.

In Bennebroek reed directeur van Welzijn Bloemendaal, Johan van Buren, een rondje met een frequente gebruiker van de fiets, Max Wilms. Daarna nam vrijwilliger Maarten Hoejenbos het over. Hij rijdt regelmatig met Max in en rond Bennebroek. ‘Vanwege zijn beperking kan Max niet zelfstandig fietsen maar op deze manier wel van omgeving en buitenlucht genieten. Meetrappen lukt Max niet want hij kan nog niet bij de trappers maar dat komt mettertijd vanzelf goed’, zegt Hoejenbos lachend.

Mensen die ook graag gebruik willen maken van de duofiets of duofiets vrijwilliger willen worden kunnen zich aanmelden bij Welzijn Bloemendaal

Openingsfoto links: Voor het eerste ritje in Bloemendaal nam wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn tijdelijk het stuur over van Jonneke Elsenburg

Openingsfoto rechts:  In Bennebroek reed directeur Welzijn Bloemendaal, Johan van Buren, een rondje met Max Wilms, waarna Maarten Hoejenbos de fietstocht voortzette.

Cookieinstellingen