Ad van Nieuwpoort in gesprek met de bestuursvoorzitter van Ahold: Dick Boer

Foto: Charles Duijff

Zondag 9 april gaat Ad van Nieuwpoort in gesprek met de bestuursvoorzitter van Ahold: Dick Boer.  De basis voor de loopbaan van Dick Boer werd gelegd in de kruidenierswinkel die zijn vader Jan Boer in Axel in Zeeuws-Vlaanderen uitbaatte.

Hij leerde van zijn vader de knepen van het vak, zoals het aantrekken van Belgische klanten om zo de omzet te doen stijgen. Na zijn opleiding werkte Boer bij Unigro en SHV Holdings, om in 1998 bij Albert Heijn te belanden. Daar had hij zowel op nationaal als op Europees niveau verschillende functies. In 2007 werd hij door het vakblad FoodPersonality uitgeroepen tot Foodmanager van het Jaar.  Op 24 juni 2015 werd bekend dat Ahold ging fuseren met het Belgische concern Delhaize. Boer werd bij deze fusie benoemd tot topman van de nieuwe holding Ahold Delhaize die voor driekwart zijn business heeft in de Verenigde Staten. We spreken met Dick Boer over de organisatie strategie ‘Better together’.  Welke filosofie zit daarachter?  Hoe denkt hij over de functie van zijn organisatie in de samenleving?   Het de winkel nog steeds die ontmoetingsplek zoals de winkel was van zijn vader?  Wat is zijn morele kompas in de keuzes die hij dagelijks moet maken? Waardoor laat hij zich inspireren?  Hoe gebruikt hij zijn positie om belangrijke stappen te zetten op het gebied van duurzaam ondernemen.  Maar we gaan deze middag vooral ook terug naar die kruidenierszoon uit Zeeuws-Vlaanderen en zien uit naar een gesprek van mens tot mens.  Na 17 uur is er een glas en mogelijkheid tot ontmoeting. Aanvang 16 uur.

Zondag 9 april
16.00-17.00 uur
Reinoud Jongsma zit aan de vleugel
Na afloop meet&greet tot 18.00 uur
Dorpskerk Bloemendaal

Areopagus

Cookieinstellingen