Haarlemse burgemeester Jos Wienen en directeur Brandjes van De Raad Bouw B.V. plaatsen tijdcapsule

Foto: Charles Duijff

Op het bouwterrein van het toekomstige Hotel Ibis Styles Haarlem City werd een party-tent geplaatst voor de genodigden van een feestelijke handeling door burgemeester J. Wienen.  Die handeling,  het in beton gieten van een tijdscapsule,  deed hij  samen met de algemeen directeur van De Raad Bouw B.V.  de heer P.L.M. Brandjes.

Directeur Brandjes (R) met aan zijn zijde  burgemeester Wienen kennen elkaar al vanuit Katwijk,  waar bouwonderneming De Raad is gevestigd en de heer Jos Wienen tot voor kort burgemeester was.  Hij volgde burgemeester Bernt Schneiders op,  die nu tijdelijk burgemeester van Bloemendaal is.   Links op de foto de Haarlemse D66 wethouder Jeroen van Spijk, die ondermeer ruimtelijke kwaliteit, bestemmingsplannen en projectbesluiten alsmede omgeving-vergunningverlening in portefeuille heeft.  (Klik op onderstaande foto’s voor vergroting)
De capsule werd voorbereid in aanwezigheid van de genodigden.  De heer Brandjes deed er wat euromunten in en er werd een door de burgemeester ondertekend document toegevoegd Vervolgens naar buiten voor het plaatsen van de koker in het betonDe heer Brandjes informeerde de toehoorders over het lange traject dat vooraf ging aan de start van de bouw.  Dit had alles te maken met vele bezwaarprocedures en de lange tijd die daarmee was gemoeid,  om uiteindelijk in goede harmonie met de vertegenwoordigers van ondermeer de aangrenzende IJsbaan met de bouw van start te kunnen gaan.  Bovendien werd lang gezocht naar een exploitant voor het nieuwe Hotel.  Die werd uiteindelijk gevonden en daarna meldden zich meer belangstellenden,  maar die kwamen dus uiteindelijk te laat…. Alles onder genot van een drankje en een hapje uiteraard….Directeur toekomstig hotel André Aaij (hieronder)

 

Cookieinstellingen