55+

Meer reuring in Bloemendaal: Het dorp moet veel meer ‘bruisen’ !

Foto: Charles Duijff

Ivo Riemens, eigenaar van Wijnhuis Henri Bloem, liep al langer rond met het idee dat er wel wat meer reuring zou mogen komen in Bloemendaal. Hij deelde dat met Judith Tielen van Café ’t Hemeltje en met Jappie van der Heide, die als adviseur bij ING en vrijwilliger bij de hockeyclub half Bloemendaal kent.

“We zijn met ons idee van een Bloemendaalse Zomeravond langsgegaan bij alle horecaondernemers uit het dorp,” vertelt Ivo. “Zij reageerden zonder uitzondering heel enthousiast.” Judith vult aan: “Als horeca ondernemers hebben we elkaar zo beter leren kennen!

Stichting opgericht

Toen het idee van een Bloemendaalse Zomeravond concreter werd, besloten Ivo, Judith en Jappie het professioneel aan te pakken en een stichting op te richten: ‘Bloemendaal Leeft’
Het doel van de stichting is Bloemendaal-dorp bruisender te maken en de dorpsgemeenschap te verbinden met culinaire en muzikale evenementen. “We zijn bewust klein begonnen,” aldus Ivo, “maar we zijn ook al aan het brainstormen over een vervolg op de eerste
Zomeravond. Uiteindelijk willen we toewerken naar een weekend-event. Daar komt nogal wat bij kijken, vooral op het gebied van regelgeving en vergunningen.” Het werd tijd voor iets nieuws, stelt Judith vast, “voor iets dat groot genoeg is om bruisend te zijn en klein genoeg om intiem te voelen.”

2 juli 2023 eerste ‘diner-event’ BLOEMENDAALSE ZOMERAVOND

Cookieinstellingen