Verkeersexamens basisscholen Haarlem, Bloemendaal en Heemstede van start

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM / BLOEMENDAAL / HEEMSTEDE – Van 3 april tot 23 april worden in de gemeenten Haarlem, Bloemendaal en Heemstede op 6 lokaties de praktische verkeersexamens gehouden voor de leerlingen van de groepen 7 van de basisscholen en van enkele scholen voor speciaal onderwijs.

55 scholen stellen hun leerlingen in de gelegenheid dit examen af te leggen en een verkeersdiploma te behalen. Ruim 1600 kinderen nemen hieraan deel. De uitvoering van de examens is in handen van de afdeling Haarlem van Veilig Verkeer Nederland. 13 vrijwilligers zijn bij de organisatie, o.a. als toezichthouder, betrokken.

De gemeenten Haarlem en Heemstede subsidiƫren de examens rechtsstreeks. De gemeente Bloemendaal stelt de scholen financieel in de gelegenheid aan de examens deel te nemen.

Wethouder Bas van Leeuwen van de gemeente Haarlem geeft op 3 april om 9.00 u.het startschot op het Plesmanplein. Daarbij wordt het eerste hesje door bestuurslid Arnoldus Mulder overhandigd aan zijn kleindochter Isa Keijkamp van de Vrijeschool Kennemerland.

Data en lokaties:

  • Plesmanplein Haarlem: 3,4 en 5 april
  • Drilsmaplein Haarlem: 9 en 10 april
  • Scheltemakade Haarlem/Heemstede: 15,16 en 17 april
  • Blekersveld Overveen: 18 en 19 april
  • Duinoord Bennebroek: 22 april Semmelweisstraat Haarlem: 23 april.

 

Cookieinstellingen