Week van de Respijt 8-12 april: Ontspanning voor mantelzorgers

Foto: Aangeleverd

Tandem organiseert voor mantelzorgers van 8 tot en met 12 april de Week van de Respijt: een moment voor jezelf. Zorgen voor een ander doe je vaak zo vanzelfsprekend, maar wanneer neem je als mantelzorger een moment voor jezelf?

Een uurtje naar het bos, een kopje koffie met een vriendin, even een podcast opzetten, dit zijn maar een paar manieren om je te ontspannen en het bieden van mantelzorg vol te houden. In de Week van de Respijt organiseert Tandem momenten van. ontspanning voor mantelzorgers. Even eruit, anderen ontmoeten of juist even niks…
We starten met de prachtige theatervoorstelling Broos in het Verhalenhuis: een muzikale, lichte en ontroerende voorstelling over hoe je jezelf kwijt kan raken in de zorg om een ander. We lanceren een podcast speciaal voor mantelzorgers om te ontspannen, woensdag kunnen mantelzorgers meegaan met de workshop wandelen met aandacht voor jezelf en op donderdag kunnen zij een keer meedoen met een mindfulness-lotgenotengroep.

Mantelzorgers kunnen donderdag 11 april ook gezellig aanschuiven voor koffie met taart in de Bibliotheek Bloemendaal tussen 14.30 en 16.00 uur.
Alle activiteiten zijn kosteloos voor mantelzorgers uit de regio Zuid-Kennemerland. Voor mantelzorgers kan het lastig zijn hun naaste alleen te laten, respijtzorg kan hier uitkomst bieden.

Zowel binnen de regio, als bovenregionaal zijn er allerlei voorzieningen die tijdelijk de mantelzorg overnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan logeerzorg, dagbesteding of een vrijwilliger die af en toe bij een naaste kan blijven.
Kijk voor alle mogelijkheden op www.helpenzorgen.nl. Voor meer informatie over de Week van de Respijt of Tandem in het algemeen, kijk op www.tandemmantelzorg.nl of bel 023-8910610.

Cookieinstellingen