Tuin Dorpskerk Bloemendaal: Volop genieten van heerlijke, zonnige en muzikale vrijheidsmaaltijd

Op zondag 5 mei 2024 konden inwoners van de gemeente Bloemendaal en overige geïnteresseerden volop genieten van een Vrijheidsmaaltijd in de zonovergoten tuin van de Dorpskerk van Bloemendaal. Deze heerlijke lunch (wellicht brunch voor sommigen) werd georganiseerd door vertegenwoordigers van Dorpskerk Bloemendaal.

De Vrijheidsmaaltijd werd vooraf gegaan door een kerkdienst met predikant Jessa van der Vaart en deze kerkdienst stond ook in het teken van het vieren van de dag van de vrijheid. Hieronder Jessa van der Vaart (R) en medeorganisator Lalita van Lamsweerde – de Goederen (L)Speciale gast was ook oud-politicus Rob Oudkerk, die een indrukwekkende speech hield over de beleving van vrijheid en over wat zijn familie in het verleden meemaakte. (Onderaan het filmpje met de volledige speech) Hieronder Rob Oudkerk en echtgenote.
Het Delftsch Studenten Salon Orkest ‘Qui Vive’ (hieronder) zorgde voor een romantische muzikale omlijsting.Een romantische omlijsting in een Kerktuin vol bloemenprachtHeerlijkheden voor de inwendige mens……Open Kerk
Onder de noemer ‘Open Kerk’ organiseert Dorpskerk Bloemendaal activiteiten voor inwoners van de gemeente Bloemendaal en andere geïnteresseerden. De Dorpskerk wil laten zien dat de kerk midden in de maatschappij staat en letterlijk midden in het dorp. De vrijheidsmaaltijd op 5 mei maakte deel uit van deze activiteiten. Later dit jaar staat ‘twee keer denken’, een gesprekmiddag met filosoof Marjan Slob en de predikant van de Dorpskerk Jessa van der Vaart op de agenda (22 september), een Vriendendienst (6 oktober) en Kerstmis op het Kerkplein (24 december).
KLIK HIER voor alle foto’s van de Vrijheidsmaaltijd
HIERONDER film speech Rob Outwork

Cookieinstellingen