Jonge talentvolle chef kok en charmante maître sommelier trots op nieuw Bloemendaals restaurant 'Éclusier'

18 jul , 15:33 Algemeen
yorick michelle
Bloemendaal: Chefkok Yorick de Groot vormt met zijn partner Michelle Leone een jong-, talentvol-, en gepassioneerd horeca-stel. Hij een ervaren chef kok en zij een ervaren Maître Sommelier en samen de trotse eigenaren van het exclusieve restaurant 'Éclusier'. 
'Éclusier' betekent letterlijk uit het Frans vertaald: ‘sluiswachter’.  
Een chef kok, daar kunt u zich vast wel iets bij voorstellen, maar de rol van een Maître Sommelier vraagt wellicht om uitleg. Als Maître Sommelier speel je een essentiële rol in een restaurant. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het samenstellen van een kwalitatief hoogwaardige wijnkaart, het begeleiden van gasten bij het maken van de juiste wijnkeuzes en je draagt bij aan het creëren van onvergetelijke proefervaringen!   Die vaardigheden zijn Michelle Leone op het lijf geschreven!
't Is best heel bijzonder om zo jong al over zoveel ervaring in de horeca-branche te beschikken. Chefkok Yorick de Groot had tijdens zijn jonge leven als kok een indrukwekkende leerschool.  Hij werkte zes jaar bij sterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen (2 Michelin sterren) en Yorick heeft daar heel veel geleerd. Hij begon daar als Chef de Partie. Een Chef de Partie is verantwoordelijk voor een gedeelte van de keuken. Hierbij heeft iedere Chef de Partie een eigen naam, waarbij meteen zijn afdeling duidelijk wordt. Voorbeeld: De Chef-saucier is verantwoordelijk voor Sauzen en soepen, terwijl de Chef-rôtisseur gaat over de bereiding van vlees, gevogelte en wild.
Zo, nu weet u al vast een beetje over restaurant de  Éclusier', waar u binnenkort gaat aanschuiven voor een culinaire oase! Dat aanschuiven gebeurt nu nog in onderstaande entourage, maar binnenkort wordt de inrichting verfraaid en nog comfortabeler.  Door het venster kijkt u uit op de pittoreske Dorpskerk van Bloemendaal. Maar er is  ook een ruim buitenterras en dan is  het uitzicht even betoverend.
<br>
Het huidige interieur
Yorick was de laatste drie jaar sous-chef bij de Bokkedoorns. Tijdens die drie jaar werden Michelle Leone en Pim Kaales zijn collega's. Yorick kreeg een relatie met Michelle. Door de fijne samenwerking van het drietal besloten Yorick en Michelle eigen restaurant te beginnen. Pim kwam enthousiast mee en is nu sous-chef bij restaurant Éclusier.
Het leuke van een keukenbrigade zoals bij de Bokkedoorns is dat er nu en dan nieuwe mensen komen werken, waarvan je steeds weer nieuwe dingen leert. Met die kennis is Yorick veel gaan experimenteren met ingrediënten en smaken.  De inspiratie van Éclusier betreft de Franse klassieke keuken met vernieuwende invloeden uit de wereldkeuken.  Er wordt gedegen onderzocht welke smaken bij elkaar passen en zo heeft het restaurant een eigen unieke culinaire signatuur in stijl.  De keuken stoelt op traditie en innovatieve vernieuwing in gastronomie.
De start van het restaurant werd mogelijk  met behulp van crowdfunding. Chique en stijlvol is restaurant ‘Éclusier’ zeker. Gerechten zoals zwezerik met venkelsalade en tomatensalsa, tarbot van de shichirin met Impérial kaviaar en gekonfijte prei,  
tarbot a
Anjou duif op karkas gegaard of waygu (japans gemarmerd rundvlees) met garnituur van biet en jus met foie prijken trots op de menukaart.
Michelle zoekt als Sommelier de beste wijn hierbij uit en geeft de gasten daarbij een gedegen advies. De borrelkaart is minstens zo indrukwekkend en van een uitmuntende klasse. Hier wordt borrelen een ware cultuur, met gerechten als oesters, bisque van langoustine en geslagen room, kaviaar geserveerd in een prachtige kaviaarset van edelmetaal en de zwezerik ‘Karaage’ (Indiaas krokant) met partjes citroen. Een ware borrel in stijl, dit moet je proeven!
Als u culinair in de watten gelegd wilt worden, dan bent u aan het juiste adres bij restaurant ‘Éclusier’. U bent van harte welkom!
Heeft u passie voor gastronomie en zin om te werken als teamlid bij Restaurant Éclusier? Neem dan contact op met Michelle op onderstaand telefoonnummer.
Reserveren/informatie via tel. 023 785 8546. Website: https://www.restauranteclusier.nl/
interieur