JAARMARKT BLOEMENDAAL bijzondere verkoop in de tuin van de Dorpskerk

Foto: Charles Duijff

Ongetwijfeld wordt het weer druk en gezellig op de jaarmarkt in Bloemendaal 3 september a.s.  De zolders, schuren en gangkasten worden weer geïnspecteerd op bruikbare artikelen, die niet of nauwelijks meer worden gebruikt en waarvan anderen best nog veel nut en plezier kunnen hebben.

Men probeert daarmee een extra centje bij te verdienen. Maar bedenk, dat u al uw liefde ook niet op zolder moet laten liggen en ook niet in de schuur of een kast. Ook dit jaar zullen er op de jaarmarkt in de tuin van de Dorpskerk weer tweedehands artikelen worden verkocht voor een prachtig doel. Er wordt bovendien heerlijke thee en koffie met gebak geserveerd. De opbrengst is geheel voor ASHRAYA (= schuilplaats) een tehuis voor dikwijls achtergestelde kinderen in India. Het werd opgericht in 2007. Dit tehuis biedt begeleiding aan kinderen met een lichamelijke- en/of geestelijke beperking in Coimbatore, een miljoenenstad in Zuid-India.  Er worden ca. 24 kinderen en jongvolwassenen opgevangen door een staf van 5 medewerkers. De kinderen krijgen daar therapie en worden opgeleid zodat ze in de toekomst voor een eigen (bescheiden) inkomen kunnen zorgen. In de Indiase cultuur wordt een kind met een beperking vaak gezien als een schande voor de familie. Daardoor is men geneigd het kind te verbergen. De gevolgen daarvan zijn voorstelbaar: verwaarlozing, slechte verzorging, geen opleiding.  Dan resteert vaak alleen nog een toekomst als bedelaar, zwerver of in de prostitutie. Daarom probeert men in Ashraya de kinderen te leren om in de toekomst in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien. Ashraya biedt een rustplaats met aandacht, steun, bescherming, verzorging, onderwijs en therapie voor deze kinderen. Ashraya is geheel afhankelijk van giften en donaties, vooral uit India zelf maar zeker ook vanuit het buitenland. De diaconie van de dorpskerk heeft dit tehuis al enkele jaren financieel ondersteund en zal op de jaarmarkt voor Ashraya collecteren.

De Dorpskerk in Bloemendaal

Iedereen kent deze prachtige kerk en de mooie tuin er omheen. Haal wat dozen liefde van zolder (mag gebruikte liefde zijn….immers liefde bederft niet) en breng ze naar de tuin bij de kerk. U mag ook zonder dozen komen, maar graag wel met de liefde die er inzat en help de kinderen in India gelukkig worden. Uw jaarmarkt duurt een dag per jaar, maar die ene dag kan jaren geluk bieden aan kinderen met letterlijk verborgen talenten. De begeleiders van hun “schuilplaats” helpen die talenten ontdekken. Kom op Bloemendalers…Toon uw hart…. Volgens mij zit het op de goede plaats… klopt het ?…..

Uw bijdrage zal bijzonder op prijs worden gesteld. Ashraya wordt bestuurd door Green Valley Charitable Trust, zie http://www.greenvalleycharitabletrust.org

Cookieinstellingen