Koppen bij elkaar tegen pesten

Foto: Welzijn Bloemendaal

Binnen de muren van school voel je je als kind veilig. Er zijn omgangsnormen opgesteld en samen met je klasgenoten vorm je tijdens sportdagen en andere schoolactiviteiten één team.

Maar hoe zit dat als je elkaar buiten schoolactiviteiten tegen komt? En wat doe je als je ineens met andere kinderen in de brugklas komt?Om leerlingen uit groep 8 in Bennebroek weerbaarder te maken tegen pesten hebben de Franciscus, de Sparrenbosschool, de Willinkschool, Bureau Halt en Welzijn Bloemendaal de koppen bij elkaar gestoken tegen pesten.

Door mee te doen aan laagdrempelige sport- en spelactiviteiten werden de kinderen in gemixte teams met elkaar in contact gebracht. Zo leren zij elkaar beter kennen en beter begrijpen. Er waren samenwerkingsspellen en er was een speurtocht met opdrachten waarbij uitgebeeld moest worden hoe je het beste vrienden maakt, de letters BBF maakt (Bennebroek Forever) en waarin je op leeftijd moest staan als je steen aan het ‘harvesten’ bent.Bureau Halt verzorgde een van de spellen als intro op voorlichting over weerbaarheid in de klassen zelf. Als symbool van het zaaien van nieuwe contacten strooiden de kinderen bloemenzaad aan de rand van het Willinkveld.

Reacties