Jaar van Bomans: Speel jij mee in de Schat van Brederode?

Foto: Charles Duijff / Pixabay

Op 22 december is het 50 jaar geleden dat Godfried Bomans overleed. Deze Nederlandse schrijver, columnist en mega mediapersoonlijkheid heeft meer dan 60 boeken op zijn naam en is bij het grote publiek vooral populair door zijn roman Erik of het klein insectenboek.

Aanleiding dus voor Gemeente Bloemendaal om het jaar 2021 uit te roepen tot Godfried Bomans jaar. Ter gelegenheid hiervan worden er door de hele gemeente door verschillende instanties activiteiten georganiseerd waarbij Godfried en/of zijn werken in de aandacht komen te staan.

Ook Jongerenwerk Welzijn Bloemendaal wil haar steentje bijdragen!

In de eerste week van de zomervakantie organiseert Welzijn Bloemendaal een echte filmactiviteit. Ben je in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar dan kun je mee spelen in een film geïnspireerd op het boek: De schat van Brederode, een verhaal van Godfried Bomans. (Hieronder Godfried Bomands L met bril Foto: Noordhollands Archief)Het verhaal speelt zich af rond de Ruïne van Brederode, die nog steeds te vinden is in Santpoort-Zuid. Drie kinderen gaan op zoek naar een schat die daar begraven ligt, en beleven spannende avonturen.

De bedoeling is om het verhaal naar onze tijd te halen waarbij alle rollen door kinderen worden gespeeld. In de film wordt ook gebruik gemaakt van muziek en rap.

Zoals de titel al doet vermoeden wordt de film opgenomen in en rond de ruïne van Brederode. Zowel jongens als meiden kunnen zich opgeven, acteerervaring is mooi maar hoeft zeker niet. Aan de activiteit zijn geen kosten verbonden, wel vragen we loyaliteit en inzet.

Heb je géén vakantieplannen van 12 t/m 15 juli 2021?

Wij willen je dan graag eens ontmoeten ,zodat we de rollen kunnen verdelen. Geef je uiterlijk vóór 1 maart op bij Nicole Honingh; [email protected]. Ook als je je wilt aanmelden als vrijwilliger bij het filmen of editen.

Cookieinstellingen