Opening Kunstroute “Over de brug en terug”

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – Zaterdag 6 april openden Erik van Muiswinkel  en Fredie Kuiper op een feestelijke wijze de kunstroute ‘Over De Brug en Terug’. Dit gebeurde in bijzijn van wijkbewoners  en overige belangstellenden op de Melkbrug.

Tekst en foto’s Charles Duijff, Film John van der Wall (Youtube 023TVonline)

De Gravestenenbrug, normaliter de verbindende factor van ‘Over De Brug en Terug’ wordt momenteel gerenoveerd en dus werd voor de Melkbrug gekozen

Erik van Muiswinkel opende op ludieke wijze de kunstroute en werd muzikaal bijgestaan door Fredie Kuiper en celliste Aaf van Kampen (zie en beluister filmpje verderop) Ook het vrolijke orkest Huiskamer Geluk droeg bij aan de poëtische- en muzikale opening.Over de brug en terug is één kunstroute die voert door de twee pittoreske Haarlemse wijken Burgwal en Bakenes. Kunstenaars en ambachtslieden gooiden 6 en 7 april 2024 de deuren van hun woning en werkruimten wijd open gedurende gelukkig zonnige weekenddagen.

John van der Wal van 023TVonline  maakte onderstaande beeldimpressie.

Kort na de opening bezochten John van der Wal (023TVonline), Willem Brandt (Hofjeskrant) en Charles Duijff (Haarlem.nieuws.nl). als voorproefje het atelier van Kunstenaar Ruud Jansen Dit was één van de vele indrukwekkende locaties. Dag twee, zondag 7 april hebben bovengenoemde journalisten hun tocht voortgezet. Uiterlijk maandagavond 8 april wordt daarvan een tweede impressie van de kunstroute on line gezet met vele foto’s.  

Vergeet niet verder te kijken maandagavond 8 april!

Cookieinstellingen