Bont gezelschap aan artiesten in Patronaat Haarlem tijdens RipLive 2017

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – De muzikale nalatenschap van Tom Petty, Blue Diamonds, Chuck Berry en Fats Domino komt voorbij tijdens een tribuutconcert RipLive 2017 op 2 maart in het Haarlemse Patronaat. Een bont gezelschap aan Nederlandse artiesten eren wereldsterren die ons vorig jaar zijn ontvallen.

Vocalisten als Bob Fosko, Monique Klemann (Lois Lane), Ria Valk, Sandra van Nieuwland en Yorick van Norden brengen een eerbetoon aan Adele Bloemendaal, Chester Bannington (Soundgarden), Glen Campbell en vele anderen.

Op vrijdag 2 maart zingt een keur aan artiesten nummers van de grootheden die ons in 2017 zijn ontvallen. De grote zaal van het Haarlemse Patronaat vormt het podium, waar de nalatenschap van de sterren nog eenmaal zal schitteren. Nummers van Soundgarden, Linkin Park, Glen Campbell en Nederlandse sterren als Adele Bloemendaal, Hans Vermeulen en Sandra Reemer komen voorbij. Naast genoemde artiesten treden ook Maarten Veldhuis, Jantje Rijbroek, Rom Helweg en Haarlemse lokale helden.

Eerbetoon is concert der herkenning

Twee belangrijke grondleggers van ACDC, de broers George en Malcolm Young, zijn beide in het afgelopen jaar overleden. George ging later verder in bands als Flash and the Pan en The Easybeats. Nummers uit hun carrière komen voorbij. Ook wordt stilgestaan bij het verscheiden van Gert Timmermans, Loalwa Braz Vieira (de zangeres van de Lambada), Peter Sarstedt, Al Jarreau en vele anderen. Net als de vorige editie wordt ook dit concert een avond der herkenning, aldus de organisatie, die er trots op is Ria Valk te hebben gecontracteerd. Ria brengt een vrolijke ode aan haar jeugdvriendin Adele Bloemendaal. In de jaren zestig en zeventig hebben de twee veel samengewerkt.

De huisband en de artiesten die de hits van de sterren vertolken blijven dicht bij het origineel. De huisband bestaat uit Thijs Vermeulen (Sjako), Patrick van Herrickhuizen (Van Dik Hout/Sjako), Cyril Directie (Kane/Waylon/Hans Dulfer/Candy Dulfer/Ruth Jacott), Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), Mindel Koning (zang) en Bart van der Poel (Sellfish). Violiste Maria Eldering en saxofonist Rom Helweg sluiten bij een aantal nummers aan. De presentatie ligt in de vakkundige handen van Pepe Fischer.

‘RipLive 2017 – het grootste eerbetoon van Nederland’ op 2 maart 2018 in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten via www.patronaat.nl (klik op foto voor vergroting)

Meer REGIONAAL NIEUWS

Reacties

Cookieinstellingen