Flora ontluikt, maar de bollenstreek gaat nog niet helemaal ‘uit zijn bol’; automobilisten soms wel door verkeershinder

Foto: Charles Duijff

Veel narcissen langs de weg en in de middenberm, de Sierkers bloeit op, maar verder moet het ontluiken van de natuurlijke flora de komende weken nog wat meer op gang komen.

Ik bezocht Hillegom, Lisse en omgeving en keerde via Heemstede terug naar Bloemendaal. Overigens wordt qua verkeer nogal wat oponthoud veroorzaakt door werkzaamheden aan de weg in ondermeer Vogelenzang. Vanuit Aerdenhout is de Vogelenzangseweg begaanbaar  tot de rotonde van de Bekslaan v.v. Vandaar uit moet men voor de richting Vogelenzang en de Zilk omrijden richting Bennebroek en dat geeft vertraging op de Zwarteweg richting de Herenweg. Toen ik rechtsaf sloeg richting Hillegom was ook daar een weghelft afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. Toen ik terugkeerde en over de Herenweg richting de Zandvoortselaan reed viel me op dat ook daar een lange rij voor de verkeerslichten ontstaat. Iets om rekening mee te houden.

De bollenstreek oogde nog wat kaal op de 10e april 2018, een uitzondering daargelaten. Ik verwacht de komende weken een snellere bloei van de velden. Hieronder nabij Lisse….Klik op onderstaande foto’s voor vergroting  Naast de altijd imponerende bollenvelden geniet ik ook van de narcissen langs de weg, de Japanse Sierkers die in bloei geraakt en andere bloemen en heesters, die de omgeving toch alweer in een vrolijker jasje steken Hieronder de Glipperdreef nabij de Herfstlaan en de van Merlenlaan Hieronder Hillegom

Cookieinstellingen